Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerkkaart omstellen van BNC naar UTP

Anoniem
wdb
10 antwoorden
 • Ik heb hier 2 computers, de een met een 3com 3c509b en de ander met een Realtek8012, die via een router met een server moeten worden aangesloten. Het is wel gelukt een laptop aan te sluiten op de server. Ik heb het idee dat het probleem van de andere 2 computers is dat ze via BNC willen communiceren en niet via UTP. Hoe maak ik ze duidelijk dat ze dat via UTP moeten doen?
 • Volgens mij 'ziet' de kaart automatisch wat voor aansluiting je gebruikt. Maar mischien zit je netwerk op 100 mb, terwijl zo'n netwaarkaart vaak maar toch 10mb gaat (bnc en utp).

  Start de computer eens in Msdos mode op en run het setup programma'tje van de netwerkkaart eens (op diskette staat dat). Mischien dat je daar een instelling kan vinden.
 • volgende vraag: hoe zorg ik ervoor dat de netwerkkaart in dos herkent wordt? De 3com herkent hij niet, de andere kan ik nu even niet proberen.
 • Bij die realtek kaarten zit een diagnose programma (welke ook wel bij 3com zit denk ik). Je moet dan niet onder windows in de dos prompt zitten, maar gewoon de computer opnieuw opstarten in msdos mode. Dan ziet die hem wel zitten. Maar dus niet je realtek programmatje op een 3com kaart gebruiken, want dat werkt niet.
 • da's logisch. :wink:
 • Bij de 3com kaart moet je in DOS opstarten (zonder himem etc, dus ECHT kaal) want het ziet er naar uit dat je UTP gedisabled is. Dan kan je hem omzten met de Install.exe van de bijbehorende disketten. De kaart klinkt als een 3c509-combo…. Met deze kaart (weet ik) is het in ieder geval mogelijk om dat te doen.
  Pas op dat je NIET de autoconfiguratie opstart want dan veranderd hij alles van deze kaart, dus ook de IRQ en het geheugen-adress!!!!!
 • het is idd 3c509-combo.

  zou iemand het config-programma naar me kunnen toesturen. die kan ik niet op de website van 3com vinden. ik heb ondertussen wel gezien in DOS dat de media connectie BNC is, maar het config-programma heb ik niet, dus ik kan het niet veranderen. mail naar: w.db@tiscali.nl
 • Staat hier tussen (10 seconden zoekwerk)

  http://www.3com.com/products/en_US/searchbyproduct.jsp?search=3c509&sort=fname

  http://www.3com.com/products/en_US/result.jsp?selected=5&sort=effdt&sku=3C509B-COMBO&order=desc
 • op de site staat niet het bestand dat ik zoek. Sjouken heeft het bestand al doorgestuurd, bedankt.
  de Realtek werkte net ook niet in Windows, dus ik heb een nieuwe netwerkkaart gekocht (met alleen UTP, dus dat moet wel goed gaan :wink:), en nadat die erin zat, zag hij de Realtek ook goed. Die werkt dus goed, en nu zal ik de 3com config proberen en dan moet dat ook werken. bedankt voor de reacties!
 • Sorry voor mijn ietwat arrogante antwoord maar welk bestand zoek je dan?
  99 van de 100 3com kaarten zijn te configureren met een 3c123cfg.exe en die is te downloaden dmv de link(s) die ik gepost heb :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.