Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk en Internet

Anoniem
Henk Bakker
4 antwoorden
 • Netwerk met 14 pc's. Werkt prima. Één pc die wel goed op het netwerk werkt verdomd het om internet op te komen. Alle 14 op dezelfde manier aangesloten, nic oke, kabel oke, instellingen oke. Andere 13 gaan probleemloos internet op. Wat zie ik over het hoofd? Ik kan overal naar toe pingen behalve naar de router. Vraag ook al elders gesteld maar hoort hier!
 • Mogelijk staan de instellingen van de browser verkeerd.
 • Nou,

  Herman, daar heb je op zich wel gelijk in, maar dan zou die Pc nog wel naar de router moeten kunnen pingen…

  Hoe is het netwerk opgezet trouwens? Is het een DHCP-netwerk of moet op elke client handmatig de gegevens worden ingevuld?

  Henk, waarschijnlijk overbodig, maar als je de TCP/IP-gegevens bekijkt via ipconfig/all, zijn de gegevens dan echt identiek?? Afgezien van de Computernaam en IP-adres natuurlijk…

  Ik duid dan met name op de "Standaard Gateway".

  Wat ook even nagekeken moet worden, is of de client niet "ruled out" is op de server. Misschien wordt het verkeer wel bewust tegengehouden??

  Ik hoop dat ik je enigzins op weg heb geholpen?

  Groeten!
 • Thnx voor de reacties! Browserinstellingen staan goed. Allemaal op LAN.
  K.t pc ziet ook alle netwerkcomputers. Het gekke is dat ik de kabel getest heb, de nic is oke, (ook getest in andere pc) maar het lichtje op de hub gaat niet branden, terwijl hij wel kan pingen naar andere p.c.'s. Ook een andere plek in de hub doet ie niet. Heel vreemd allemaal!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.