Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Computers in netwerk willen soms zelfde ip hebben, hoe kan?

Anoniem
roy_startpag
13 antwoorden
 • Ik heb thuis een netwerk liggen, puur voor internet te delen. Dus met een rout-switch. Ik heb 3 computers en Mxstream basic van Euronet.

  De ip-adressen ed staan op de router ingesteld, en in windows zelf staan de netwerkkaarten als DHCP geinstalleerd, zodat ze de ip-adressen van de router laden als het ware.

  Soms wil het voorkomen dat als 1 pc aanstaat, en als je de ander ook opstart dat die tweede pc hetzeldfde ip-adres wil hebben als de computer die al opgestart is. Met als gevolg dat 1 van de PC's vastloopt en de ander een schermpje weergeeft met een conflict. Er staat dan zoiets als dat me router geprobeerd heeft te pingen naar me computer geloof ik. Hoe kan dit? Als ik dan met winipcfg het ip ga vernieuwen van een van de computers is het opgelost. Maar ik wil gewoon dat dit niet meer voorkomt. Wie heeft de oplossing. Heb ik me router-switch verkeerd geconfigureerd?
  Het gaat trouwens om de Unex ISO50p broadband router-switch.
 • Staat de range van IP adressen die die DHCP server mag uitdelen soms te laag of zo? Dus dat je bijvoorbeeld 3 pc's hebt en de DHCP server maar twee adressen uit mag delen.
 • Kun je de boel niet beter met allemaal vaste ip's instellen? DHCP lijkt me een beetje overkill voor drie peecees.
 • je ken idd beter de ip's vastleggen.
  Dus pc 1 krijgt bijv. 192.0.0.1
  pc 2 192.0.0.2
  enz enz..

  doe ik ook en t werkt goed!
 • [quote:f7afaee69c="Bill Gates"]Staat de range van IP adressen die die DHCP server mag uitdelen soms te laag of zo? Dus dat je bijvoorbeeld 3 pc's hebt en de DHCP server maar twee adressen uit mag delen.[/quote:f7afaee69c]

  Ik heb 3 pc's, en de volgende range ingesteld op de router:
  192.168.168.1 t/m 192.168.168.10

  Dus de PC's hebben 10 adressen waaruit ze een keuze kunnen maken. Moet toch goed zijn lijkt me zo. Of is 10 te weinig??

  Ik zal eens proberen vaste IP's toe te kennen om te kijken of internet dan nog werkt. Jullie horen nog van mij of dat gelukt is. iig bedankt voor de reacties tot nu toe.
 • Als ik de PC's vaste IP's geeft werkt me internet niet meer, dus dat is geen oplossing. Moet ik soms iets in me BIOS van me router veranderen zodat dit wel kan werken?
 • Waarschijnlijk moet je dan ook de DNS servers van je provider op alle PC's instellen….
 • Kijk even of je de lease-time van je DHCP server in je router kan vergroten. De uitgedeelde IP-adressen blijven dan langer geldig, dus hoeft je router niet zo vaak nieuwe adressen uit te delen.
 • Kan het zijn dat het IP-adres van de router ook in de range ligt? Dat is waarschijnlijk een vast adres. Het dubbele adres kan daar door worden veroorzaakt.
 • Uit je verhaal kan ik niet opmaken, dat er een DHCP server op het netwerk is geinstalleerd. Welk besturings systeem heb je op de drie computers geinstalleerd?
 • [quote:8e4ec45635="kieko"]Uit je verhaal kan ik niet opmaken, dat er een DHCP server op het netwerk is geinstalleerd. Welk besturings systeem heb je op de drie computers geinstalleerd?[/quote:8e4ec45635]

  Er is toch verteld dat de router de IP-adressen uitdeelt? Dan is er toch een DHCP-server aanwezig? Namelijk de DHCP-server van de router.
 • Zoals Herman al zei MOET je router een IP adres hebben. Over he agemeen zal dat 192.168.168.1 zijn. Je hebt dus een DHCP reeks aangemaakt die een conflikt opleverd met je router.
 • Ik kan geen DHCP Lease-optie vinden in bij router firmware. Dus dit kan ook geen oplossing zijn. Me router ligt niet in dezelfde range als de IP-adressen van me computer. Router heeft het volgende IP: 192.168.168.230.

  De tweede tip van Bill Gates (over DNS) heb ik nog niet uitgeprobeerd, ik ga dat weleens fff proberen. Je horen nog van mij of het gelukt is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.