Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

lan aanleggen en dan internet delen...

Anoniem
IMworthy
33 antwoorden
 • K'heb een vraag die waarschijnlijk al duizenden keren gesteld is maar nergens kan ik een antwoord vinden.

  Wil dus een klein netwerkje aanleggen van vooralsnog 2 pc's. 1e is nwe AMD XP 2000, 2e is oude AMD k6

  Beiden hebben netwerkkaart. Ik heb een gekregen hub erbij (solair utp8) met 8 poorten in 2 paren. (zit overigens ook een soort kabelaansluiting op) Zit helaas geen manual bij, kan ik ook op net niet vinden.
  Nu kan ik wel de pc's via de hub op elkaar aansluiten maar dan komt de kabelmodem om de hoek kijken (com 21). Deze wil met een utp kabeltje aangesloten worden maar heb maar 1 aansluiting op netwerkkaart. kan ik dan met een derde utp kabel van de uitgang van de hub naar de kabelmodem?

  BVD voor de tips. IM
 • [quote:c747d699d8]Een dag [b:c747d699d8]niet [/b:c747d699d8]achter de Computer is een dag geleefd.[/quote:c747d699d8]
  Waarom dan internet en 2 computers?
 • Begrijp je antwoord niet helemaal.

  Hoe dan ook wil dus met 2 comp's op zelfde aansluiting om met z'n 2en te surfen, evt later een server opzetten, 2e aansluitingskosten uisparen enz… Lijst is eindeloos.
  Begin nu pas over netwerken te denken en te informeren en wil weten wat er allemaal mogelijk is maar dit is pas het begin.
 • [quote:672df0fd32="IMworthy"]Begrijp je antwoord niet helemaal.[/quote:672df0fd32]Hij maakt maar een geintje hoor ;).
 • Vreemd dat je antwoord hier niet kunt vinden.
  Dit forum gaat over niets anders…..

  Van de week heeft nog iemand hier een zeer uitgebreide uitleg gepost die elk mogelijk netwerkje helemaal behandelt.

  Ik stel voor dat je toch nog even de tijd neemt om wat postjes hier te lezen, want het is zoals je zelf al zegt heeeeeeeeeel vaak gevraagd.

  Vind je echt niets dan staat alles wat je weten wilt in de 'help' van windows.
 • [quote:ea77f605b9="IMworthy"]K'heb een vraag die waarschijnlijk al duizenden keren gesteld is maar nergens kan ik een antwoord vinden. [/quote:ea77f605b9]
  Hmm… nee hoor, die vraag is hier nog nooit gesteld.
 • He Belg, prima site!!!
 • Bedankt Belg.

  Ga het mooi ff uitpluizen. Dat zijn dingen waar ik iets aan heb.

  Heb 2 dagen gespendeerd aan een simpel probleem waarover echter niets vermeld staat in site's en forums.

  Sommige mensen geven alleen maar rotantwoorden waarin ze anderen willen doen geloven dat ze dom zijn terwijl ze geen enkele relevante informatie prijsgeven en het dan nog tot ouwe rot schoppen… waarin?

  Ja inderdaad wiep, ik [i:78d7649f00]heb[/i:78d7649f00] de oude posts gelezen…..
 • Een oude post nog op deze zelfde pagina:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=67090
 • Wiep. Jouw " antwoorden" zijn als mosterd na de maaltijd………

  Dit is een forum waar men in de gelegenheid wordt gesteld elkaar te helpen en dus niet elkaar af te zeiken.

  Steve en bleg grijpen die mogelijkheid aan om te helpen.

  En Wiep, als je zo moe van die vragen word…. Kijk eens bij " moederborden, processoren en overklokken…. Jij die zichzelf zo slim [b:9ef4957e33]vindt[/b:9ef4957e33] zou zoiets toch ook moeten kunnen? En hou ff op mensen te schofferen door een stukje over domheid te quoteren met vette text en al. Dat heeft het C!T-forum helemaal niet nodig.

  Alle anderen bedankt. :D
 • IMworthy, jij hebt helemaal gelijk hoor!
 • [quote:0ac29f9709="IMworthy"]Dit is een forum waar men in de gelegenheid wordt gesteld elkaar te helpen en dus niet elkaar af te zeiken.[/quote:0ac29f9709]
  Je ziet op dit forum, en ook andere fora trouwens, dat mensen tegen topicstarters of anderen met vragen zeggen "check de search" of "zoek is op google". Dat eerste kan ik nog wel begrijpen, vooral in een netwerkforum o.i.d. omdat de antwoorden dat idd vaak nog op dezelfde pagina staan, maar dat laatste niet. Natuurlijk, je kan altijd zoeken op google ofzo, er is eigenlijk geen enkel onderwerp of probleem waarvoor je geen oplossing kunt vinden op internet. Maar het forum is er juist voor om dat soort vragen te kunnen stellen aan medemensen, niet alleen zodat die je info/hulp kunnen geven, maar ook omdat ze je tips kunnen geven en omdat het gewoon leuk is om anderen te helpen. Als we toch gaan verwijzen naar google ofzo, kunnen we beter een database opzetten van allerlei vragen die gesteld worden, en daarnaar verwijzen. Als je blijft verwijzen naar Google e.d. heeft het forum toch eigenlijk weinig zin meer.
 • nou inderdaad. zat een hele tijd bij overklokkersforum en daar was men blij iemand te kunnen helpen e/o hun kennis ff te spuien.

  Had de topic handleiding internet delen al gelezen voor ik topic begon maar had over het antwoord heen gelezen: hoe die hub aan te sluiten (ben maar een beginneling). :oops:

  Begrijp nu dat indien hub geen uplink poort heeft, de hoogst genummerde poort (nr 8 dus) dan als uplink poort gebruikt moet worden en dmv van een cross cable . Blijkt wel dat men er evt voor moet bijbetalen. Wanadoo kennende is dat inderdaad het geval. Een andere mogelijkheid is dus van comp'je een server te maken (in mijn geval een AMD k6). Hoeveel trager wordt de verbinding op de client dan? Wanadoo is al niet zo snel namelijk….

  Kan ik deze server dan evt als spelserver of iets dergelijks gebruiken of is dat een domme vraag? Zo ja wat is er dan verder mogelijk.
 • [quote:839e844732="2morrow"]Als je blijft verwijzen naar Google e.d. heeft het forum toch eigenlijk weinig zin meer.[/quote:839e844732]Het forum is er juist voor de problemen die je nadat je zelf aan de slag geweest bent (en daar hoort wat zoekwerk bij), nog niet kunt oplossen. Als iedereen zijn problemen hier maar neergooit (wat dus nu constant gebeurd) wordt het hier een grote rotzooi. Men verwacht schijnbaar dat iemand wel tijd voor hem/haar neemt, maar is zelf te lui om even eerst zelf te zoeken (wat iemand van de week ook doodleuk toegaf trouwens).
 • Ok mensen, helemaal mee eens. Er zijn echter een hoop beginnelingen die vanaf nul beginnen. dat men het niet snapt ook al staat het antwoord al ergens moet men dat ook kunnen begrijpen. (Zoals ik. had echt al 2 dagen gegoogled en geforumt).

  Om iemands vergelijking er maar ff bij te halen:

  [quote:b1930ec8fb]vergelijkbaar voorbeeld:
  vraag: ik heb een auto en nu is mijn tank leeg. Wat kan ik dan het beste doen?
  Antwoord: je tank weer volgooien met brandstof.

  reactie: ik heb je antwoord gelezen, maar dat gaat niet helemaal op volgens mij, want die antwoorden betroffen een Audi, en ik heb een BMW.
  [/quote:b1930ec8fb]

  Ok. voor mensen met ervaring is dat simpel. Maar als bosneger die een auto alleen van horen zeggen kent is dat toch minder voor de hand liggend.

  Daarmee ben ik uitgepraat. voor zeiken of zeiken over zeikerds moet dan maar een nieuw forum beginnen. Ik wil alleen maar wat hulp.
 • [quote:f82d6e5d5d="Bill Gates"]Het forum is er juist voor de problemen die je nadat je zelf aan de slag geweest bent (en daar hoort wat zoekwerk bij), nog niet kunt oplossen. Als iedereen zijn problemen hier maar neergooit (wat dus nu constant gebeurd) wordt het hier een grote rotzooi. Men verwacht schijnbaar dat iemand wel tijd voor hem/haar neemt, maar is zelf te lui om even eerst zelf te zoeken (wat iemand van de week ook doodleuk toegaf trouwens).[/quote:f82d6e5d5d]Da's ook waar, het is beter als iemand zelf eerst zoekt, maar daarna heeft het forum natuurlijk meerwaarde doordat er vrij veel mensen rondlopen met verstand van zaken (tenminste, dat hoop je… :P). Maar IMworthy heeft ook een goed punt:
  [quote:f82d6e5d5d]Maar als bosneger die een auto alleen van horen zeggen kent is dat toch minder voor de hand liggend.[/quote:f82d6e5d5d]
  Zoals altijd is er een gulden middenweg…
 • Mensen nogmaals, het probleem is niet dat er ook bezoekers zijn die helemaal niets weten.
  Zo begint toch iedereen? Total blank?

  Maar als ik vertel dat als je hier even zoekt, dan je antwoord er al staat.
  En niet éénmaal zodat je echt moet zoeken, maar echt etterlijke keren.

  Als ik daar op wijs ben ik een zeikerd. Maar ik wijs er alleen maar op omdat het antwoord hier al ergens staat. Zo hoeven we weer het hele verhaal af te ratelen.
  Maar dan ben ik een sjagerijn omdat ik niet precies aangeef waar het staat.
  Hoe dan ook, IK die slechts aanwijzingen geeft, is het haasje.

  En waar komt dat door? Omdat men het niet begrijpt.

  Ik heb het vaker aangegeven, de meeste 'beginners' denken dat hun computer of netwerk anders is dan alle eerder behandelde computers of netwerken. Dat is dus niet zo.

  Over die bosneger.
  voor een auto moet je een rijbewijs hebben, voor een computer -soms helaas- niet. Maar als je dan toch iets met je computer wilt doen, verdiep je dan eerst eens in de materie. En echt, de 'help' van windows helpt je een heel eind op weg.
  Heb je daar geen zin in, vraag dan ook niets.

  Vragen als; ik wil een netwerk, hoe doe ik dat… getuigt van weinig inspanning van de vragensteller.Dan krijg je van mij ook een zeer beperkt antwoord.

  En ik wil iedereen helpen waar ik kan, en dat doe ik ook, maar doe dan zelf ook even een beetje normaal. Niet meteen de gebeten hond spelen, want ik word er niet warm of koud van.
 • Houd eens op met deze discussie.
  Het begint wel erg off-topic te raken.
  Gebruik de zoekfunctie eens, levert met als trefwoord 'delen' in de categorie 'internet' 355 resultaten, genoeg te lezen.
  deze drie leken mij de handigste: (voor wie te lui is om te zoeken.)
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=67533
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=67641
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=67290

  Wiep, je hebt volkomen gelijk, door de aanwezigheid van een forum vergeten velen dat ze zelf kunnen denken. :evil:
 • Nogmaals ik wil geen discussie, ik wil antwoorden, suggesties en tips… :lol:
 • Oké, een flauwe suggestie dan: schrijf in je sig computer met een kleine c, niet met een hoofdletter.

  Ik heb inmiddels gezien dat Bill een sticky heeft aangemaakt, daar staan dus verdere tips, suggesties etc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.