Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ICS probleem

Anoniem
Wiep Corbier
1 antwoord
  • Sinds dinsdag zit ik met een vreemd probleem. Ik heb 2 pcs in een netwerkje en ik deel internet via ICS van Windows. De ene pc heeft Win98 (is host) en de ander WinMe (de client)
    Nu heb ik dus op de host geen internet meer. Dwz Internet Explorer wil geen pagina's meer openen. Na het starten krijg ik de melding "kan zoekpagina niet openen." Bij het openen van een willekeurige URL krijg ik een DNS-fout. Het vreemde is dat de verbinding met internet (chello kabel) wel goed is. Ik kan namelijk gewoon zonder moeite xs4all.nl pingen vanaf de host en krijg zonder problemen een ip adres met winipcfg. Bovendien heeft de client ook zonder problemen internettoegang.
    Tot dinsdag werkte alles perfect :roll:
    Ik dacht eerst aan een virus maar de virusscanner vond niets.
    Weet iemand misschien een oplossing voor dit probleem?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.