Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Als ik firewall op router heb, is soft. firewall dan nodig?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Als ik op me router de firewall goed geinstalleerd heb, heb ik dan nog wel een softwarematige firewall nodig. Als het overbodige luxe is heb ik het namelijk liever nie, vandaar de vraag.

  Ik heb een netwerk van 3 PC's (2 met Windows ME en een met 98SE) met een Unex ISO50p broadband router om het internet te delen. Ik deel geen bestanden over het netwerk. En ik heb elke Windows uitgerust met de nieuwste beveiligingsupdates ect.

  Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Dit lijkt me een vraag waar veel reacties op kunnen op komen. Ik zou wel graag willen dat jullie ook een duidelijk argument geven of jullie er wel of niet een softwarematige firewall, op elke computer zouden zetten ofnie.
 • Btje dubbelop?
  ben onervaren maar d8 dat softwarematig Btje 2e keus was….
 • Afhankelijk van de firewall van je router, ben je toch nog niet helemaal safe. Outbound traffic zal waarschijnlijk geheel open staan. Daarnaast zullen er inbound ook wat poorten openstaan (kan je testen).

  Dus wanneer je een trojan oploopt zit je fout. Trouwens ook de laatste MS-update (ik dacht van de mediaplayer) zet poort 1900 zomaar open. Niet de bedoeling lijkt mij.
 • Ja maar daarvoor heeft Microsoft weer een andere update uitgebracht die dat verhelpt. Maar dat geldt alleen voor XP gebruikers d8 ik. In ME zit die bug niet zover ik weet. Want de update hiervoor staat alleen op de Windows XP site.
 • Ik zag poort 1900 open na de update met Win ME…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.