Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

internet delen met adsl comfort

Anoniem
gekko x
8 antwoorden
 • ik heb nu een adsl comfort paket bij planet internet maar ik wil deze verbinding graag delen met alle computers in huis. het netwerkt ligt er al maar het is nogal irritant dat er maar 1 computer per keer verbinding kan maken. Nu heb ik ergens gelezen dat je je adsl modem kan tweaken maar ik heb geen idee hoe en als ik dit doe kan ik em dan nog terug zetten en ziet mijn provider dit ook als ik em zou tweaken.

  gekko x
 • Je provider hoeft er niets van te merken.
  maar: je verliest je garantie.
  Kan je niet gewoon ff een cheap-ass routertje kopen?
  Dan ben je in een keer van het gedoe af….

  t.
 • ik vin routers kut want die halen je snelheid naar beneden en ik ga al niet zo snel (50 kb/s). En ik wil em dan softwarematig tweaken. dus dan hoef ik mijn modem niet open te schroeven dit zou dan toch betekenen dat ik mijn garantie zou houden toch??

  gekko x
 • Je wilt geen router kopen omdat die je snelheid omlaag halen [b:569ec59865]volgens jou..[/b:569ec59865] en intussen wel je modem tweaken zodat ie een router wordt. :-?

  Dat snap ik niet :P
  En waarom haalt ie de snelheid omlaag dan? Hij deelt de sneleheid, maar verder..
 • Dit lijkt me trouwens meer een topic voor het netwerkenforum ….
 • /me wordt ook wakker (drink net mijn 1e espresso)

  move to….
 • kijk als ik me modem tot "router" ombouw gaat mijn snelheid van 512 naar 1024 :lol: maar als ik op mijn 512 lijn een router neerzet gaat mijn download snelheid naar beneden bv zonder router 50kb/s en met router 40kb/s :evil: en als ik dat dan nog moet gaan verdelen is het 10kb/s per pc. en als ik mijn modem ombouw ga ik met 100kb/s downloaden en dat over 4 pc's is dus 25kb/s en das toch beter als 10kb/s

  simpel

  gekko x
 • Ik snap niet wat jij nou allemaal aan het bazelen bent.

  Ten eerste gaat de snelheid niet naar 1024 als je je modem ombouwt, dat is gewoon gel*l. Je snelheid wordt namelijk geregeld door KPN en niet door het type modem wat je hebt.

  Verder is het ook onzin dat wanneer je een router plaatst de snelheid naar beneden gaat. Je hebt gewoon een bandbreedte van 512 kb/s en de router benut uiteraard de volle bandbreedte. Verder weet een router ook niet hoeveel PC's er aan hangen, dus die gaat de beschikbare bandbreedte verdelen over de PC's die het op dat moment nodig hebben. Zit je met 1 PC te surfen is de volledige bandbreedte beschikbaar voor die PC. Zit je met 4 PC zwaar te downloaden, is inderdaad de beschikbare bandbreedte per PC minder. Theoretisch wordt deze gedeeld door het aantal PC's, in de praktijk zal deze verhouding iets anders liggen.

  Ook is het onzin dat je je garantie kwijt bent als je je modem hebt getweaked. Mijn modem is na mijn tweak en firmware-upgrade defect geraakt. Ik heb "effe" 3 uur met KPN aan de lijn moeten hangen, maar binnen een week kwam er een monteur langs, die kwam kijken of het modem wel echt defect was en binnen een kwartiertje stond er een gloedje nieuw modem op mijn buro.

  Wat jij moet doen is gewoon je modem tweaken (is de goedkoopste oplossing), of een routertje plaatsen. Handleiding voor het tweaken van je modem zijn op internet te vinden, zoek maar eens met de term "alcateal tweak". Veel succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.