Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

directe kabelverbinding / paralelle kabel

Anoniem
ClaudiaJ
5 antwoorden
 • Kan iemand mij misschien helpen de directe kabelverbinding van WIndows werkend te krijen? Via de dema van Fastlynx zien de 2 pc's elkaar wel maar via Directe Kabelverbinding kan ik geen verbinding krijgen. Op beide pc's heb ik het NetBeui protocol ingesteld (TCP/IP staat ook geinstalleerd ivm ADSL internet verbinding) maar toch lukt het niet.
  Alvast bedankt voor je hulp.
  Groetjes Claudia
 • In principe hoef je alleen maar "directe kabelverbinding" te installeren en dan moet het meteen werken.
  Zit de kabel wel goed aangesloten?
  Zo dus:

  [img:f77d091039]http://www.muziek-gg.com/tips/Lptkabel.jpg[/img:f77d091039]

  Een directe netwerkverbinding maken met behulp van een DirectParallel-kabel
  Open Netwerkverbindingen.
  Klik op Een nieuwe verbinding maken onder Netwerktaken, en klik vervolgens op Volgende.
  Klik op Een geavanceerde verbinding instellen en klik vervolgens op Volgende.
  Klik op Directe verbinding met andere computer maken, klik op Volgende en voer vervolgens één van de volgende handelingen uit:
  Als u de computer wilt laten fungeren als host (uw computer bevat de informatie waartoe u toegang wilt verkrijgen), klikt u op Host.
  Als u de computer wilt laten fungeren als gast (uw computer verkrijgt toegang tot informatie op een andere computer), klikt u op Gast en vervolgens op Volgende.
  Klik inApparaat voor deze verbinding op Direct Parallel (LPT1) en vervolgens op Volgende.
  Volg de verdere aanwijzingen in de wizard Netwerkverbinding.
  Opmerkingen

  U opent het onderdeel Netwerkverbindingen als volgt: klik op Start, klik op Configuratiescherm en dubbelklik op Netwerkverbindingen.
  Een rechtstreekse netwerkverbinding waarbij wordt gebruikgemaakt van een DirectParallel-kabel, vereist een zelfstandige computer met Windows 2000 of Windows XP.
  U moet als beheerder of als lid van de groep Administrators zijn aangemeld om deze procedure uit te kunnen voeren. Als uw computer is aangesloten op een netwerk, is het netwerkbeleid misschien zo ingesteld dat u deze procedure niet kunt uitvoeren.
 • Welke windows versie?
 • ik heb de kabel kant en klaar gekocht en werk op beide pc's met Windows 98. En sorry voor het dubbel posten, zat te snel te klikken.
  ik zal bovenstaande nog uitproberen en bedankt voor de snelle reactie!
 • Directe kabelverbinding in windows is een ramp, werkt bijna nooit. Fastlynx is een goede optie, evenals laplink, of windows commander. Wil je een serieuze verbinding, kijk dan eens naar een netwerkje. Twee simpele kaartjes en een cross kabeltje kosten de hele wereld niet. Vaak ook als setje verkrijgbaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.