Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Je wordt toch af en toe gek van XP-netwerk.

Anoniem
Henk Bakker
18 antwoorden
 • Ik heb een andere pc aangesloten op mijn netwerk. Een met xp-prof. Nu probeer ik het netwerk weer in te stellen, en.. lukt niet. XP-home ne XP-pro op de ander, je zou toch zeggen dat moet geen probleem zijn. Nou doffe ellende dus. Wat ik ook doe.. Netwerkkaarten cross-kabel zijn oke, werkten ook in vorige opstelling. Netwerkbrug staat goed etc. Op dit forum is hierover al zoveel gevraag erover, maar als je dan iemand vraagt, zegt ie dat hij het ook niet precies weet hoe het gelukt is….
 • Henk ik voel met je mee! Bij mij werkte het eerst allemaal goed, maar nu niet meer… mocht jij de oplossing vinden…. ik houd me aanbevolen!
 • Wat zijn bij jou de foutmeldingen?
 • Wizzard thuisnetwerk of klein bedrijfsnetwerk installeren helpt meestal genoeg.
  Als het alleen die twee computers zijn, verwijder dan de netwerk instellingen, en voer de wizzard opnieuw uit.
  (eerst op 1 computer, en dan mbv de diskette op computer 2).
 • Makkelijk gezegd. Beide XP. Hoeft dan niet….
 • Deze week 2 machines met XP geconfigureerd en beide werkte binnen een paar tellen op mijn netwerk. Voor mijn gevoel heb ik ook geen enkele bijzondere instelling gemaakt, maarre er is wel één verschil met alle voorgaande keren dat ik een XP systeem aan mijn netwerk heb geknoopt:

  Ik heb nu een router/switch. Deze switch gebruik ik ook als DHCP server. Dat betekent voor mij dat de TCP/IP, DNS en gateway instellingen op automatisch staan of niet worden ingevuld. Verder maak ik gebruik van mijn standaard gebruikersnaam en netwerkgroep. VOlgens mij is ook dit niet zo kritisch.
  Vervolgens bestanden delen en zo. Feitelijk dus met het wizard thuisnetwerk die vanzelf opstart als je voor het eerst op 'Netwerkomgeving' klikt.

  Voorgaande keren gaf ik altijd handmatig het TCP/IP adres, het gateway adres en de DNS adressen op onder eigenschappen van de netwerkkaart. Volgens mij voor de rest ook niks bijzonders.

  Tijdens het installeren van XP kies ik voor netwerk gewoon 'standaard instellingen'. Maarre, uitgaande van een bestaande XP installatie, zou na het installeren van de hardware, de procedure zo'n beetje hetzelfde zijn.
 • [quote:e0727cdfc9="E gozeling"](eerst op 1 computer, en dan mbv de diskette op computer 2).[/quote:e0727cdfc9] Enne, die diskette, die heb ik dus niet aangemaakt en ook niet gebruikt.
 • [quote:393518bc7f]Makkelijk gezegd. Beide XP. Hoeft dan niet….[/quote:393518bc7f]
  Wat bedoel je hiermee?
 • Als je met xp en w98, ME, een netwerk insteld heb je idd een diskette nodig. Niet bij xp.
 • [quote:58a3bf1e95="Henk Bakker"]Als je met xp en w98, ME, een netwerk insteld heb je idd een diskette nodig. Niet bij xp.[/quote:58a3bf1e95] Vreemd, mijn netwerk bestaat uit Win95, Win98, Win98SE, Win2000pro, WinXPhome/pro systemen. Enne, ik heb geen diskette nodig … Misschien wel als ICS wordt gebruikt of als er een NT (domein) server draait.
 • Ja, we krijgen hier even een lesje, terwijl ons netwerk wel werkt, en die van de vragensteller niet, lijkt het net of hij het beter weet…

  [quote:6fa9f9b5a9]Misschien wel als ICS wordt gebruikt of als er een NT (domein) server draait.[/quote:6fa9f9b5a9]

  Uiteraard ook niet. Voorbeeld: ICS gebruik je al door simpelweg een selectievakje aan te vinken.

  [quote:6fa9f9b5a9]Op dit forum is hierover al zoveel gevraag erover, maar als je dan iemand vraagt, zegt ie dat hij het ook niet precies weet hoe het gelukt is….[/quote:6fa9f9b5a9]
  Klinklare onzin.
  WinXP prof en WinXP home zijn iets beter beveiligd dan eerdere versies van Windows. Daarom moet je shares aanmaken en gebruikers op je computers aanmaken. Normaal gesproken kun je nu niet meer van de ene WinXP computer op de andere WinXP computer komen als een gebruiker van de ene computer niet met naam en wachtwoord bekend is op de andere.
  Staat hier ook al diverse malen geschreven maar het is het bekende verhaal: ik heb 2 computers en die zijn uniek. Dat jullie netwerk werkt….prima, maar ik zit toch even in een andere situatie…..
 • Jongens, is dit nu een forum om elkaar de les te lezen of om elkaar te helpen???? Vriendelijkheid kost geen geld, toch???? Ik kom er meestal op den duur wel uit, maar soms heb je voor je gevoel alles geprobeerd, en lukt het nog niet. Een ander kijkt ernaar met een frisse blik en geeft iets aan, waaraan je zelf net niet gedacht hebt, en je probleem is voorbij.
 • [quote:df7b4388f8="Henk Bakker"]Op dit forum is hierover al zoveel gevraag erover, maar als je dan iemand vraagt, zegt ie dat hij het ook niet precies weet hoe het gelukt is….[/quote:df7b4388f8] Tja Henk, ik reageerde alleen op je topic vanwege die opmerking. Zomaar zeggen dat iets zus of zo moet of juist niet (dit vanwege je reactie op E_Gozelings berichtje). Dat roept toch wel reacties op. Eén troost, je moet mij niet vragen wat het nut is van die diskette. Ik weet dus ook niet of die diskette voor XP nodig is dan wel niet nodig is. Tja, en die wizard, die heb je dacht ik ook niet uitgevoerd, of juist wel?

  Maarre even serieus, zolang iemand niet weet hoe het precies gelukt is, heeft hij/zij nog niet door hoe het werkt. Verder zal ik er zelf niet van uitgaan dat alles okay is omdat het vroeger heeft gewerkt. Alleen wat ik zie werken, dat is okay. Wat vroeger werkte, dat is geschiedenis. Soms is er wel degelijk een verschil, daarom heb ik dat in mijn eerste berichtje in je topic al aangegeven. Soms gaat het ook om dit soort verschillen. Soms ook niet. Een ander puntje is, dat het voor mij nog steeds niet duidelijk is wat je wel hebt gedaan :( en het is mij een beetje duidelijk wat je niet hebt gedaan :-?.
 • [quote:baace227ad="Hans.Vosman"] Eén troost, je moet mij niet vragen wat het nut is van die diskette. Ik weet dus ook niet of die diskette voor XP nodig is dan wel niet nodig is. [/quote:baace227ad]
  De diskette maakt het op de 2e computer iets makkelijker, maar is niet echt nodig, zonder lukt het ook. (was maar een suggesties)
 • Ik heb de volgende instellingen gemaakt. pc 1 (de inernet pc) ip-adres 192.168.0.1, subnetmask 255.255.255.0 werkgroep mshome. pc2 ip-adres 192.168.0.2 subnetmask 255.255.255.0 werkgroep mshome.
  Vervolgens krijg ik de melding dat ik voor de werkgrope mshome niet de juiste machtigingen heb. Snap ik niet, want ik heb full rights als beheerder van pc1. (Enige gebruiker!)
 • Zou het kunnen komen door Norton AV?
 • [quote:125f25e5ac="Henk Bakker"]Zou het kunnen komen door Norton AV?[/quote:125f25e5ac] Dat weet ik niet, anti virus staat er dacht ik los van. Een firewall (zoiets als zonealarm) is vaak oorzaak van problemen. XP heeft er overigens ook eentje ingebouwd. Maar ik heb die niet aan of uitgezet. En bij mij werkt het netwerk gewoon.
 • Ik ben er uit! Het werkt! Op bedie pc's heb ik de werkgrope veranderd in THUIS en het werkte! Iedereen bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.