Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet delen dmv netwerkkaart

Anoniem
jhde
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ondanks het feit dat er een veelheid aan dit onderwerp bestaat, kom ik toch niet verder. Daarom jullie hulp gevraagd.
  Ik heb WinXP Pro op mijn pc draaien, mijn tweede pc wil ik in een netwerk om internet te delen. Nu heb ik een Realtec RTL8139 gekocht en geinstalleerd. Hoe moet het nu verder? Verder heb ik niets gedaan aan de computers, want ik weet echt niet WAT er gedaan moet worden.
  Graag jullie hulp.

  Alvast bedankt en groet.
  John.
 • moet niet te moeilijk zijn me XP pro denk ik… hoewel…euh… :wink:
  Klik op "help en ondersteuning"vervolgens op "wijzigingen ongedaan maken….. Systeemherstel"maak daar een herstelpunt aan. (kan je altijd naar terug als het onverhoop fout mocht gaan!)

  Daarna naar Configuratiescherm–klik op netwerkverbindingen– en vervolgens links in de kolom op "thuisnetwerk etc…."Laat de wizard je verder leiden.

  Mocht het niet lukken…dan heb je altijd nog het hersteldpunt aangemaakt dus kan je gewoon terug naar af..
  succes ermee!
 • [quote:73ca52195b]Ondanks het feit dat er een veelheid aan dit onderwerp bestaat, kom ik toch niet verder.[/quote:73ca52195b]  Kijk eens in dit forum op de eerste posting "sticky".
 • Hoi, bedankt allebei voor de reacties.

  Wieb, zoals gezegd ben ik eerst wezen kijken voor ik mijn vraag stelde.
  Misschien dat ik dan niet goed gekeken heb, maar ze behandelen volgens mij alleen maar Windows 2000, NT en 98 SE.
  Voorts bespreken ze verbindingen met hub, of zonder hub maar met Win 98 SE. Nou, ik heb geen van beide.
  Als je toch reageert (en je weet hoe of wat ik fout doe), kan je net zo goed je antwoord pasklaar opschrijven ipv door te verwijzen.

  Voor eventuele anderen:
  Mijn kabelinternetverbinding komt binnen via een Silicom USB Ethernet Adapter. Op deze pc heb ik een netwerkkaart gemonteerd. XP herkende hem en heeft zelf de drivers geinstalleerd.
  Op de tweede pc was al een netwerkkaart en deze heb ik verbonden door middel van een kabel met de nieuwe netwerkkaart in pc1.
  Ik heb daarna de wizzard van XP opgestart voor thuisnetwerk, en het uiteindelijke verhaal is dat ik wel het icoontje in de systray heb, maar met een kruis erdoor. Als ik erop sta, verschijnt het volgende: LAN-verbinding 2. Een van de netwerkkabels is niet aangesloten.

  Als er meer info nodig is, zie ik het wel.
  Voor nu groetjes en alvast bedankt.
 • [quote:e8a6687add="jhde"]Misschien dat ik dan niet goed gekeken heb, maar ze behandelen volgens mij alleen maar Windows 2000, NT en 98 SE.
  Voorts bespreken ze verbindingen met hub, of zonder hub maar met Win 98 SE.[/quote:e8a6687add] Hmm, ik moet aan een oud topic berichtje van Wiep denken over auto's :D. Windows XP is in pricipe zelfs nog iets makkelijker te configureren dan Win2000 (is mijn ervaring). Echter iknlees op dit forum dat veel problemen met het netwerk terug te voeren zijn op: een firewall, een verkeerde kabel (crosskabel …), TCP/IP adressen die niet worden geinitialiseerd. Tja, en dan bestaat er nog twijfel over dat een Realtek 8139A netwerk kaartje wel werkt op XP …
  [quote:e8a6687add="jhde"]Voor eventuele anderen:
  Mijn kabelinternetverbinding komt binnen via een Silicom USB Ethernet Adapter. Op deze pc heb ik een netwerkkaart gemonteerd. XP herkende hem en heeft zelf de drivers geinstalleerd.
  Op de tweede pc was al een netwerkkaart en deze heb ik verbonden door middel van een kabel met de nieuwe netwerkkaart in pc1.
  Ik heb daarna de wizzard van XP opgestart voor thuisnetwerk, en het uiteindelijke verhaal is dat ik wel het icoontje in de systray heb, maar met een kruis erdoor. Als ik erop sta, verschijnt het volgende: LAN-verbinding 2. Een van de netwerkkabels is niet aangesloten.[/quote:e8a6687add] Gebruik je een crosskabel? Een eindje verderop staat er ook een topic over. Zelf heb ik ook een USB-lan adapter in gebruiker maar dan van Siticom. Mijn eerste indruk is dat deze adapter zich niet correct aanmeldt als in de computer al een netwerkkaart zit. Ik moet nog even controleren of er een driver update bestaat.
 • In het begin is het zoeken naar de juiste oplossing. Hoewel de meeste topics niet toepasselijk lijken te zijn, zijn die het vaak wel. Ook het volgende topic lijkt niets met dat van jouw te maken. Aangezien in je topic het type netwerkkabel niet wordt genoemd, roept dat bij mij gelijk vragen op. ZOek maar eens naar crosskabel o.i.d.:Host PC krijgt wel antwoord maar Client PC niet?.
 • probeer eens te pingen naar de client pc.

  Open de dos box (Windows XP=start, uitvoeren, command)

  Dan achter C:>ping 192.168.0.2 (Dit moet het ip-adres zijn)

  Als de server de client wel ziet, maar andersom niet is het type kabel wel goed. Maar als Windows XP zelf aangeeft dat de kabels niet goed zijn, heb je misschien toch eem verkeerde kabel.


  Met vriendelijke groet
 • Met het programma Sygate kan je ook heel makkelijk de instellingen laten zetten. Op http://home01.wxs.nl/~stee0199/sygate/ kan je een trial downloaden.

  Veel makkelijk dan lopen klussen met ip-adressen en subnetmaskers.

  Hopelijk heb je hier wat aan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.