Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

edimax router

Anoniem
broos
2 antwoorden
 • :( De wanhoop nabij. Is er iemand die mij kan uitleggen welke instellingen ik moet gebruiken bij de aansluiting van een edimax router. Het is mij ooit (ik denk per ongeluk) 1 keer gelukt om met 1 pc verbinding te krijgen met internet, alle andere pc's (OS 98 SE) zien en elkaar niet (ook niet na installatie van alle protocollen en het delen van mappen enz.) en er is geen verbinding met internet.
  Vervolgens alles uit mijn router gehaals en opnieuw begonnen. IP adres in IE gezet ( het ondertussen wel bekende nr. 192.168.168.230) waarna je de vraag krijgt via wlk protocol je verbinding wilt maken. Na de berichten in het forum over edimax begrijp ik dat de keuze op DHCP valt, maar dan?k
  klopt het dat ik hier de mogelijkheid heb om ergens in te stellen dat mijn router binnen de daarvoor gelden range IP nummers moet toekennen hoe. ?
  Kan ik hierna mijn MAC adres van mijn netwerkkaart klonen, hoe werkt dat,
  Nogmaals gelet op de inhoud van de berichten in het forum zou ik na een herstart van het systeem nu op internet kunnen of ben ik nog iets vergeten?
  Maar hoe zorg ik er nu voor dat de andere PC ook op internet kunnen en als dat eenmaal gelukt is, hoe zorg ik dat ze elkaar middels IP adressen ook gaan zien.

  Ik besef dat dit een uitgebreide vraag is, maar als het nu niet lukt dan heeft @home gewonnen, gooi ik mijn handschoen in de ring en koop ik een hub-switch, vraag 2 extra IP nummers aan en (jullie raden het al) zet de edimax router voor mijn nageslacht in een donkere hoek op zolder.
 • Ik heb ook een edimax routertje gekocht , en deze kan ik ook niet helemaal naar mijn zin instellen


  1. heb je het mac adres van de netwerk kaart waarmee je wel het internet op kan opgeschreven ?
  en deze ingevuld in het edimax routertje?
  2. kan je naar het configuratie scherm van het routertje?
  3. heb je je pc een ip adres gegeven, of krijgt hij deze van de router
  4. staat er een andere dhcp server aan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.