Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk funcioneert niet meer

Anoniem
Hans.Vosman
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik had een tijdlang een goed werkend netwerkje thuis van 3 computers. Af en toe werkte een verbinding niet, maar dat ging na opnieuw opstarten weer.
  Onlangs werd het snel slechter en werkten de verbindingen helemaal niet meer. Alles opnieuw geinstalleerd, maar hielp niet.
  Een nieuwe netwerkkaart gekocht en geinstalleerd, maar die liet helemaal niets zien. Dit was een SiteCom kaart. In het Readme bestand stond iets over dat het PCI slot moest voldoen aan Busmastering. Ik weet niet of die op mijn pc daaraan voldoen, deze zijn n.l. ongeveer 5 jaar oud. De verkoper wist hier niets van.
  Kabel laten controleren: deze is goed.
  Situatie nu:
  Op al mijnpc's draai ik Windows95 OSR2
  Oorspronkelijke Realtek kaarten zijn weer geplaatst en geinstalleerd.
  Protocol TCP/IP met interne IP nummers voor de binding TCP/IP -> Realtek kaart.
  Geen IP nummers voor de binding TCP/IP -> DialUp Networking (Externe verbinding).
  Als ik de pc opstart laat de één altijd zijn eigen gedeelde mappen en printer zien, maar hij laat niet de andere pc's in het netwerk zien.
  De anderen laten af en toe wel en soms niet de eigen gedeelde mappen en printers zien.
  Ik kan de eigen IP nummers van de pc altijd pingen, die van de andere pc's in het netwerk nooit.
  Wat kan hier mis zijn? en als de netwerkkaarten niet goed zijn, kan het dan inderdaad zijn dat nieuwe niet meer met oudere types PCI slots werken?
  Bij voorbaat dank voor alle goed (en minder goede) hulp.

  Henny Barelds.
 • Heb je al geprobeerd het Netbeui protocol erbij te plaatsen. Dat helpt vaak als pc's in een netwerkje TCP/IP elkaar niet willen zien.
  Groetjes, NoZtra.
 • [quote:b5c17ab349="H J Barelds"]Wat kan hier mis zijn? en als de netwerkkaarten niet goed zijn, kan het dan inderdaad zijn dat nieuwe niet meer met oudere types PCI slots werken?[/quote:b5c17ab349] Wijzigingen in de hardware betekent in het algemeen dat de kaarten volledig opnieuw moeten worden ingesteld. Zelfs bij terugplaatsen is dat vaak nog nodig. Controleer eerst of de kaart goed wordt herkend. Geen uitroeptekens en zo in Apparaatbeheer onder Systeem op het Configuratiescherm. Controleer vervolgens of de Windows aanmelding okay is. Dat betekent dat de gebruikersnaam zichtbaar is onder Start bij het woordje afmelden. Verder, als je op netwerkomgeving klikt, zie je in ieder geval de computer zelf staan. Zie je dit niet dan zijn de instellingen van de computer niet okay. COntroleer verder de gebruikersnaam op de PC's (is die hetzelfde?), en de werkgroep naam (is die ook hetzelfde?).
 • [quote:26308348dc="H J Barelds"]Op al mijnpc's draai ik Windows95 OSR2[/quote:26308348dc] Windows 95 is niet geheel vrij van problemen. Kijk maar een op mijn homepage, item netwerken. Meestal betreft het een Windows aanmeld probleem en een beetje geduld. Windows aanmelden. De hele pagina bevat overigens bruikbare informatie. Het hier gegeven startpunt wijst vaak al naar het probleem. Windows 95 specifiek staat een eindje verder.
 • Antwoord 1: Ik heb beide protocollen geinstalleerd, maar dat helpt niet. Eén verbinding met een pc geeft echter af en toe wel aan dat hij die andere pc ziet.
  Antwoord 2: Ik heb de kaarten opnieuw geinstalleerd, na de netwerkkaarten onder Apparaatbeheer (of onder Netwerk, dat geeft het zelfde resultaat) te hebben verwijderd. Er staan geen vraagtekens of uitroeptekens onder Apparaatbeheer.
  De andere opmerkingen betreffende gebruikersnaam onder Start afmelden heb ik toen het netwerk voortreffelijk functioneerde ook nooit hoeven gebruiken.
  Mijn vraag nu is hoe kan ik controleren of de netwerkkaarten zelf goed werken? Met de diagnose software van de kaarten krijg ik ook geen foutmelding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord