Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wat heb ik nodig????

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik heb een netwerk van 2 pc's verbonden met een een Unex hub. Op beide pc's draait allebei Windows 2000 Professional. Nu krijg ik straks mijn adsl aansluiting en wil ik beide computers gebruik willen laten maken van die adsl aansluiting, en ik wil mijn netwerk behouden! Ik vind de beveiliging zeer belangrijk dus daar moet ook rekening mee worden gehouden. Wat heb ik dan precies nodig??? Een goede router??? Kan iemand mij vertellen wat de beste spullen zijn om aan te schaffen????

  Groetjes,
  Stephan
 • Ik neem aan dat je hebt gekozen voor een ethernet-modem?

  Deze kun je tweaken, zodat deze een NAT-router wordt. Is veilig genoeg, goed te doen en kost niks extra's.
 • Ja ok dat beschouw ik als een mogelijkheid! Maar waarom geen echte adsl router? En zit er wel een firewall in de getweakte versie??? Want ik wil graag en goed beveiligde netwerk! En als je de keuze had van een aantal adsl routers welke zou je dan kiezen? Met de eisen die ik aan zo'n ding stel!

  Groetjes,
  Stephan
 • Wat doet een firewall? Juist, zorgen dat er niet zomaar verkeer van internet je netwerk op kan. Dit doe je door poorten open of dicht te zetten. Door middel van port-forwarding (waarmee de meeste routers werken) realiseer je dit. Waarom zou je een router kopen, als je met je modem precies hetzelfde kan doen? Kortom, voor de beveiliging van je netwerk hoef je geen aparte router te kopen. Als je je modem getweaked hebt, doet ie precies hetzelfde en net zo goed.
 • Ok je hebt gelijk! :wink: Maar kun je mij dan uitleggen hoe je die modem kunt tweaken??? Dit mag ook op mijn normale email adres!

  Groetjes,
  Stephan
 • Daar zijn keurige sites voor die dat veel beter kunnen dan ik.

  Ga maar eens naar http://www.bruring.com

  Bovenin klik je op 'guides' en dan op 'Speedtouch naar Speedtouch pro tweak'
 • Ok bedankt voor je tip! Ik heb nog een vraag! Kan mijn netwerk nog wel op 100 Mb/s blijven lopen als ik met die router werk????

  Groetjes,
  Stephan
 • Je netwerk blijft alleen op 100 mb/s draaien als je ook een hub (of switch) hebt die de ene poort op 10 en de ander op 100 mbit aan kan spreken. Je modem heeft namelijk een 10 mbit interface, dus moet je ervoor zorgen dat de rest op 100 blijft draaien.
 • Weet jij toevallig zo'n HUB of switch? Welke merk?

  groetjes,
  stephan
 • Er zijn veel verschillende merken en typen. Informeer even in de dichtstbijzijnde computerwinkel.
 • O ja, ik heb wat rond gekeken op het internet! En het volgende wat ik raar vind is: het schijnt als je een router hebt dat je dan geen bestanden meer kan versturen en ontvangen! Klopt dit? En is dit probleem ook te verhelpen?

  Groetjes,
  Stephan
 • Dit klopt slechts gedeeltelijk. Bestanden uitwisselen via e-mail kan gewoon, en ook van internet downloaden is meestal geen probleem.
  De router heeft echter meestal ook een ingebouwde firewall die standaard de poorten voor inkomend verkeer dicht zet.
  Sommige programma's zoals MSN vereisen echter een openstaande poort voor inkomend verkeer om bestanden uit te wisselen. Dat moet je dan in de firewall instellen en eventueel moet je die poort doormappen naar de pc die MSN draait.
  Het is dus in principe te verhelpen, maar hangt ook een beetje af in hoeverre je de firewall van de router kunt configureren.
  Daar zit nog wel eens verschil in.
  Groetjes, NoZtra.
 • Maar kan dat ook met die getweakte alcatel modem? Of moet ik dan toch een andere router kopen??

  Groetjes,
  Stephan
 • Ja, dat kan.
  Op bruring.com staat een uitleg: Servers achter NAT draaien.
  Groetjes, NoZtra.
 • OKe toppie! Harstikke bedankt voor jullie reactie op dit forum ik denk dat ik er wel uit gaat komen! :wink:

  Groetjes,
  Stephan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.