Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wel pingen maar zie niets in netwerkomgeving.

Anoniem
Henk Bakker
4 antwoorden
  • Ik heb twee computers die ik met elkaar verbonden heb.
    1. Megabak (met internet ) IP 192.168.0.1
    2. Backupbak (zonder internet) IP 192.168.0.2 Gateway 192.168.0.1

    De verbinding tusse de twee is er al want ik kan al pingen in het dos scherm.
    Als ik in de netwerkomgeving van de Megabak het pad:
    Voledig netwerk\mcrosoft windows netwerk\mshome volg dan zie ik alleen de Megabak staan.
    Als ik de netwerkomgeving van de Backupbak open dan zie ik de hele tijd een zaklampje over een mapje heen en weer gaan maar krijg niets te zien.

    Het netwerk heeft gewerkt maar naadat ik de megabak opnieuw geinstaleerdt heb lukt het me niet het netwerk aan de gang te krijgen.
    Ik gebruik geen wachtwoorden.
    OC Windows XP Prof.
    Hed gedeelde bestanden op beide computers.(D schijf)

    Op deze foto kan je zien wat er bij hetpingen gebeurt.
    http://www.geocities.com/thysag/DSC00009.JPG

    Als jij me kan helpen GRAAG want ik kom er niet uit.
  • [quote:7454ec8848]Ik gebruik geen wachtwoorden. [/quote:7454ec8848]
    Doe maar wel.

    Als je een netwerk hebt, dien je een netwerkwachtwoord op te geven.
    Ik denk dus dat je jezelf niet kunt aanmelden, en dan wordt je niet herkent.

    Probeer maar eens. Een netwerk met wachtwoord is ook niet erg, want je kunt Tweakit o.i.d. installeren wat het aanmelden daarna automatisch verricht.
  • Had een zelfde probleem. Werkgroep een andere naam gegeven en het werkte weer! (mshome veranderd in thuis) Succes!
  • [quote:bca838d59f="Henk Bakker"]Had een zelfde probleem. Werkgroep een andere naam gegeven en het werkte weer! (mshome veranderd in thuis) Succes![/quote:bca838d59f]

    Slaat in principe helemaal nergens op.

    Een werkgroep kan elke naam hebben die je verzinnen kunt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.