Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Opstarten pc in Freesco-routermodus

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ok, ik heb mijn Internetdeling met een Freesco router lopend 8) . Nu wil ik graag ook nog de hele boel (een lawaaierige 486-router en een nog lawaaierige hub…) kwijt in de kast en daarbij de monitor afkoppelen om zo voortaan de router zonder handelingen te kunnen herstarten.

  De router start echter nog op met overblijfselen van Windows 95 en komt uiteindelijk terecht in de C prompt, waarna ik de opdracht "router.bat" geef. Ik heb helaas geen Windows 95 diskettes meer en kan Windows 95 niet meer helemaal verwijderen. Heeft iemand hier een oplossing voor?

  Bedankt alvast

  Marco
 • Met een win98 opstartdisk de hd formatteren en dan Freesco opnieuw installeren?
  Of Freesco vanaf diskette draaien.
 • Heb je ook alle Win 95 DOS opdrachten verwijdert? Zo ja, dan zou ik zien aan MS-DOS 6.2 o.i.d. te komen. Kijk maar eens op www.bootdisk.com
  Ik ga ervan uit dat je een FAT16 partitie gebruikt. In principe zou je in de autoexec.bat router.bat kunnen aanroepen …
  Met Win98 formatteren kan ook maar mijn indruk was dat FreeSCO niet goed overweg kon met Win9x.
 • ik heb de computer al eens helemaal geformateerd en toch blijven er nog Windows 95 bestanden achter…

  Ik heb hier inderdaad nog een "Freedos" opstartdiskette liggen. Nu ga ik misschien een domme vraag stellen :o , maar kan ik niet gewoon het autoexec.bat bestand naar de C-schijf kopiëren en vervolgens laten opstarten met router.bat?
 • Nou, zo dom was het niet 8) want het werkt! Zit ik alleen nog met de Freesco login en password. Of zijn die voor de verbinding niet nodig?
 • [quote:3f3ed56839="Vrielance"]Nou, zo dom was het niet 8) want het werkt! Zit ik alleen nog met de Freesco login en password. Of zijn die voor de verbinding niet nodig?[/quote:3f3ed56839] Gefeliciteerd! De login en wachtwoord horen bij Unix/Linux. Het goede nieuws is dat je niet persé hoeft in te loggen om de router software te laten werken.
 • Bedankt Hans en Sjoerd!!!
 • je kan ook gewoon een DOS 5.0 opstartdiskette maken en in de Autoexec.bat op de onderste regel router.bat toevoegen. Werkt feilloos bij mij.

  Diskettes kun je vinden op www.bootdisk.com
 • Bedankt DafjeDavid, maar het is al opgelost en werkt fantastisch.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.