Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

kazaa / msn messenger via kennisnet?

Anoniem
Bosje
8 antwoorden
 • Onze school heeft een kennisnet aansluiting. Maar Kazaa en MSN Messenger krijg ik niet aan de praat. Er is iets met de proxy instellingen die verandert moeten worden. Maar wat?

  Wie heeft oplossingen hiervoor?
  Wie heeft Kazaa e.d. gewoon werkend op het Kennisnet?

  Of is het onmogelijk?

  Graag een advies.
  Alvast bedankt,

  Jeroen
 • Op de middelbare school waar ik tot vorig jaar zat hadden we ook kennisnet. Daar werkte msn zonder iets te veranderen\ in te hoeven stellen in msn zelf.
 • Het ligt in iedergeval niet aan kennisnet. Bij mij op school was het ook mogelijk. Als het niet werkt dan ligt het aan de server die bij jouw op school staat. Probeer de instellingen van de internet explorer over te nemen op MSN of KaZaA.
  Waarschijnlijk zijn de poorten dichtgegooid of blokkeerd de firewall deze applicaties.
 • Het ligt zowiezo aan de server die er staat. Bij ons op school hebben we een server met microsoft proxy server. Deze ondersteunt NIET het socks protocol die voor kazaa nodig is. Als ze een andere proxy server zouden kiezen werkt het gewoon. MSN moet altijd werken. Gewoon niets aan de instellingen veranderen. Maar je moet voor kazaa altijd een socks proxy server hebben.

  Suc6!
 • Ik werk op eem servicedesk die scholen ondersteunenmet het netwerk. De scholen hebben uiteraard ook kennisnet. Toevallig krege ik gisteren de vraag of Kazaa werkte. Ik heb de klant verteld dat de ppot bij kennisnet dicht staat en daar even naar toe moest bellen of de poort kon geopend worden. Ik denk dat het gelukt is bij de klant want hij heeft niet meer terug.

  Dus even naar kennisnet bellen en dan vragen of ze de poort open kunnen zetten
 • Bij ons op school hebben we ook kennisnet. Maar onze systeem beheerder heeft een aantal proxyservers en de computers die de leerlingen mogen gebruiken zit op een proxyserver waar je geen msn,ftp,kazaa enz kan gebruiken. Ik werk voor de schoolsite en wij hebben een apparte computer daarvoor. Deze computer zit op weer een andere proxyserver en wij kunnen wel msn en ftp gebruiken. Het ligt eraan in hoeverre je systeembeheerder het netwerk beveiligd tegen ondeugende jongeren ;) bij ons kan je verder nix doen(niets installeren, zelfs geen flashplugin! :evil: )
 • Dit is een school en zoasl de de reacties zeggen : het is door de beheerder afgesloten. Aangezien het een school is en er weinig geld is voot pc, vindt ik het [b:6dcad328dd]niet verstandig om adviezen [/b:6dcad328dd][b:6dcad328dd]te geven hoe een leerling de netwerk opzet van zijn school moet bypassen [/b:6dcad328dd]

  Jonstenk, je zal dus MSN en Kazaa toch thuis moeten doen.
 • Bij mij op school gebruiken we Kennisnet (tnminste alleen de satelliet voorziening. MSN gaat prima maar Kazaa e.d. niet. Kennisnet geeft deze poort niet vrij aangezien het volgens hun niet een educatief nut heeft.
  Jammer voor m'n dochter van 13 !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.