Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router of niet?

Anoniem
Tarden
2 antwoorden
 • Ik heb last van een keuzeprobleem :-?
  Wat wil het geval.
  Op dit moment heb ik een cross-kabel liggen tussen 2 pc's om internet (ISDN) en printers te delen.
  Nu vind ik het een nadeel dat de host altijd aan moet staan wil men op de client kunnen internetten.
  Om dit probleem op te lossen heb ik 2 mogelijkheden:
  1) Kan goedkoop een 3COM ISDN Lanmodem kopen.
  Specs: http://www.buyitdirect.com/ProductInfo/ProductInfoRealtime.asp?PcdPartNumber=21181
  Ik weet alleen niet of dit is wat ik nodig heb. Het lijkt me een router te zijn? Weet alleen niet goed wat de zin "Each computer must have an Ethernet card installed with a 10BASE-T or 10/100BASE-T (twisted pair) interface" precies betekent. Ik gebruik namelijk standaard Sitecom 10/100 Mbit netwerkkaartjes. Kortom, gaat dat ding samen met wat ik nu heb?
  2) De oude laptop die ik heb gaan gebruiken als host zodat die aan kan blijven staan. In dat geval moet ik een switch en een ISDN modem voor de laptop kopen (denk USB, want dat is het goedkoopst).

  Nu zie ik als nadeel van de 3COM dat die een hub heeft ipv een switch en alleen op 10 Mbit werkt. Daartegenover staat het nadeel van het hogere stroomverbruik (denk ik althans) van de laptop en het feit dat ik dan een usb modem gebruik (is wellicht een fractie trager dan een intern modem).
  Feitelijk ben ik op zoek naar een goed advies wat ik nu moet doen.
 • Ik zou in jouw geval op zoek gaan naar een ander merk en type router/switch met ISDN modem o.i.d. Vooral als je echt 10/100 wilt gebruiken. Ik zou niet teveel investeren in uitbreidingen voor de laptop. ALleen een PCMCIA of USB netwerk adapter lijkt me zinvol. De laptop is bedoeld om verplaatsbaar te zijn, behoud dat voordeel zou ik zo denken. Als je niet uitkijkt, dan kun je niet altijd meer internetten. Als je toch niet op beide PC's tegelijkertijd internet, dan kun je eventueel ook een ISDN modem gebruiken voor je laptop of de andere PC. Dan heb je de keuze om via het netwerk te internetten of rechtstreeks via een modem. Windows maakt het dit niet echt makkelijk, maar beide systemen kunnen wel door elkaar worden gebruikt. Er zijn zoveel oplossingen, zet alles nog eens op een rijtje, en kijk vooral naar dat wat je echt nu wilt doen.
  Enne wat is trouwens goedkoop? Om wat voor bedrag kun je de 3Com ISDN lan modem aanschaffen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.