Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Installatie netwerk

Anoniem
Venzent
5 antwoorden
 • Ik wil een netwerk aanleggen met een 8-poorts switch. Mijn vraag: werkt DHCP hier gewoon op? Verder nog, misschien moet er nog een hub of switch meer op die andere switch aangesloten worden, kan dit ook in combinatie met DHCP? Er moet misschien dan CAT5 UTP kabel buiten gelegd worden, welke problemen kan ik dan misschien verwachten?
 • Natuurlijk werkt DHCP gewoon. Als je infrastructuur in orde is, werkt DHCP gewoon, ongeacht het medium of de apparatuur die je gebruikt. Als je een andere switch op die ene aan moet sluiten, waarom neem je dan geen grotere switch? Dat komt de snelheid van je netwerk alleen maar ten goede. Als je een switch op een andere aansluit, moet deze in de uplink van de eerste switch. Dit is een doodnormal poort als iedere andere, alleen dan intern gekruist. Met andere woorden je moet dan met alle apparaten die op de tweede switch aangesloten worden een snelheid van 100 mbit/s delen, terwijl als je één grote switch neemt, ieder apparaat een 100 mbit poort voor zichzelf heeft.

  Als je een kabel buiten wil leggen (ik neem aan in de grond), moet ie uiteraard diep genoeg liggen en ik zou hem ook in een PVC-buis leggen voor wat extra bescherming.
 • [quote:ce7bd5e5b4="ThijsJ"]Ik wil een netwerk aanleggen met een 8-poorts switch. Mijn vraag: werkt DHCP hier gewoon op? Verder nog, misschien moet er nog een hub of switch meer op die andere switch aangesloten worden, kan dit ook in combinatie met DHCP? Er moet misschien dan CAT5 UTP kabel buiten gelegd worden, welke problemen kan ik dan misschien verwachten?[/quote:ce7bd5e5b4]

  Ja, als je een DHCP server gebruikte, dan moet je deze ook aanpassen dat dit toegankelijk is op je switch.
  Een switch aansluiten op een andere switch? Dat kan, maar hou wel rekening dat je een crossover kabel moet gebruiken als je ze koppelt.
  Een CAT 5 UTP naar buiten mag gelegd worden, mits je rekening houdt met de lengte (Max 100 meter). Anders moet je een router ertussen stoppen (die versterkt de signaal van je netwerk).
  Succes.
 • [quote:b91bfd8745="SeNTiNeL0"]Ja, als je een DHCP server gebruikte, dan moet je deze ook aanpassen dat dit toegankelijk is op je switch.[/quote:b91bfd8745]

  Dat hoeft dus niet. Je hoeft niks aan de instellingen te veranderen.
  [quote:b91bfd8745="SeNTiNeL0"]Een switch aansluiten op een andere switch? Dat kan, maar hou wel rekening dat je een crossover kabel moet gebruiken als je ze koppelt.[/quote:b91bfd8745]

  Een switch of een hub heeft vaak een uplink poort. Deze kruist het signaal intern en dan kun je dus gewoon met een straight kabel aansluiten. Het is echter niet aan te raden, zie mijn vorige reply.

  [quote:b91bfd8745="SeNTiNeL0"]Een CAT 5 UTP naar buiten mag gelegd worden, mits je rekening houdt met de lengte (Max 100 meter). Anders moet je een router ertussen stoppen (die versterkt de signaal van je netwerk).
  Succes.[/quote:b91bfd8745]

  Een router versterkt niet het signaal. Het enge dat een router doet is twee netwerken aan elkaar knopen. Dit kan zijn een LAN met het internet, maar ook twee LAN's.
 • [quote:ede6375b7b="Leo S"][quote:ede6375b7b="SeNTiNeL0"]Ja, als je een DHCP server gebruikte, dan moet je deze ook aanpassen dat dit toegankelijk is op je switch.[/quote:ede6375b7b]

  Dat hoeft dus niet. Je hoeft niks aan de instellingen te veranderen.
  [quote:ede6375b7b="SeNTiNeL0"]Een switch aansluiten op een andere switch? Dat kan, maar hou wel rekening dat je een crossover kabel moet gebruiken als je ze koppelt.[/quote:ede6375b7b]

  Een switch of een hub heeft vaak een uplink poort. Deze kruist het signaal intern en dan kun je dus gewoon met een straight kabel aansluiten. Het is echter niet aan te raden, zie mijn vorige reply.

  [quote:ede6375b7b="SeNTiNeL0"]Een CAT 5 UTP naar buiten mag gelegd worden, mits je rekening houdt met de lengte (Max 100 meter). Anders moet je een router ertussen stoppen (die versterkt de signaal van je netwerk).
  Succes.[/quote:ede6375b7b]

  Een router versterkt niet het signaal. Het enge dat een router doet is twee netwerken aan elkaar knopen. Dit kan zijn een LAN met het internet, maar ook twee LAN's.[/quote:ede6375b7b]

  Verklaar je dan eens nader wat je moet doen als je een kabel van meer dan 100 meter hebt? Dan krijg je toch signaal verlies of data loss?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.