Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Hoe kan ik een share maken over het internet?

Anoniem
samsonr
4 antwoorden
 • Twee lan's beschikken beide over een vaste internetverbinding.
  Zowel voor de lokale tcp/ ip instellingen van elk lan als voor de internet tcp/ ip instellingen is bestands en printer deling geactiveerd. Binnen elk Lan is het mogelijk een share te maken, maar niet van Lan tot Lan.

  Share probeer ik als volgt te benaderen, in de lmhosts file staat
  ip computernaam
  Via netwerkomgeving:
  \\computernaam\sharenaam dit werkt niet. Ook \\ip\sharenaam werkt niet.

  Moet er wel bij zeggen dat het lan waarop de share benaderd moet worden op een router is aangesloten. Moeten er wellicht bepaalde poorten open worden gezet? Zo, ja welke?

  Groet,

  Roy :x
 • Je wil eigenlijk niet je netwerk open stellen voor de rest van de wereld die op internet zit. Stel je eens voor dat ik zomaar een van jullie IP-adressen tegenkom, dan kan ik zomaar in jullie bestanden vroeten.

  Hier is een andere (betere) oplossing voor: VPN. Met een VPN bouw je een tunnel "onder het internet door" tussen twee computers of LAN's. Door deze tunnel, die door middel van encryptie beveiligd kan worden, kun je dus een verbinding maken met het andere netwerk om zo op basis van computernaam gedeelde mappen te benaderen.

  Hier is echter wel wat meer nodig dan alleen een modem. Er moet namelijk minimaal 1 VPN server staan, deze moet inkomende oproepen kunnen beantwoorden.
 • Aan een vpn heb ik ook gedacht, maar dat is waarschijnlijk een kostbare oplossing. Of zijn hier opensource alternatieven voor?
  Heb je enkele namen van VPN producten voor me?

  Die VPN server komt achter de router neem ik aan en kan gewoon software matig op een pc draaien?


  Groeten,

  roy
 • Ik weet niet of er open source oplossingen zijn. Ik heb zelf een Windows 2000 server en ISA server draaien en daarmee is het een fluitje van een cent (als je de boel tenminste geinstalleerd krijgt).

  De VPN server komt inderdaan achter de router. Je moet dan wel TCP poort 1723 en IP protocol 47 (GRE) door weten te sluizen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord