Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[realtek 8139] krijg em nie werkend....

Anoniem
Carlmeijer
7 antwoorden
  • Hallo allemaal,

    Ik heb de volgende apparaten die naar mijn mening van belang zijn:
    -Asus P2B-VM mobo
    -SMC Barricade 7004ABR Router
    -Realtek 8139 netwerkkaart

    OS: Win ME

    Ik heb de Realtek kaart juist op het moederbord geplaatst in de eerste pci slot, ook issie keurig geinstalleerd in Windows ME. Ik heb alles naar mijn mening juist ingesteld in de netwerkomgeving (adapter: realtek kaart, protocol: TCP/IP, Client voor microsoft netwerken, bestands en printerdeling). De kabels zijn ook goed, want het de zelfde kabels werken met de laptop oke. Ook zijn er geen hardware conflicten volgens mij.

    Het probleem is nou dat ik van mijn DHCP server in de router geen goed IP krijg. Ik krijg 168.*.*.* ipv 192.168.2.*, ook is de subnetmask 255.255.0.0 ipv 255.255.255.0 en een gateway heeft ie niet eens. De router laat netjes zien dat de pc aanstaat en aangesloten, en ook de netwerkkaart geeft dit aan, toch krijgt de pc geen goed ip adres wat erg vervelend is want hierdoor werkt niks…

    Heeft iemand enig idee wat ik fout doe??

    Mvg, Minze Tolsma
  • Wat je fout doet weet ik niet. Maar waarom geef je de netwerkkaart niet een vast IP adres (192.168.0.100). Dan zou het wel moeten werken.
    Groet, Ebo
  • omdat de router dhcp heeft geef ik em geen vast ip, maar ik zal het eens proberen.
  • heb het vaste ip geprobeerd, maar het werkt niet… heb nu wel een inlog venster wat je hebt bij een client voor MS netwerken, had ik eerder niet…
  • zitten ze in dezelfde werkgroep ?
  • [quote:540fdfd326="Bosje"]zitten ze in dezelfde werkgroep ?[/quote:540fdfd326]
    ook dat nog jah zitten ze in jah :-?
  • Neem aan dat de router als ip-adres [b:39a7c57bed]192.168.0.1[/b:39a7c57bed] heeft. Met eigen vaste IP-adres zou het moeten werken, maar dan moet wel alles ingesteld staan:
    Ip [b:39a7c57bed]192.168.0.[/b:39a7c57bed]xxx
    Sub 255.255.255.0
    Standaard gateway [b:39a7c57bed]192.168.0.1[/b:39a7c57bed]
    Dns [b:39a7c57bed]192.168.0.1[/b:39a7c57bed]
    Wins etc. niet gebruiken
    Werkgroep invullen.

    Heb je misschien in de router een IP range aangegeven die kleiner is dan het aantal PC's dat je hebt staan?

    Als-ie ut zo niet doet, kabel OK et cetera, zou ik het ook niet meer weten. Check ook de andere PC's even of die dezelfde instellingen hebben (neem anders die gegevens allemaal over en pas alleen eigen IP-adres aan).
    Check kan via [b:39a7c57bed]ipconfig /all[/b:39a7c57bed]

    Horen het wel van je.
    Groet Ebo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.