Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Thuisnetwerkprobleem

Anoniem
Leo S
4 antwoorden
 • Ik wil thuis een netwerk aanleggen. Ik via mijn internetprovider voor 3 pc's een IP-adres aangevraagd. Op alle pc's werkt internet ook. Ik werk met een HUB. Daar komt het signaal binnen en vandaar wordt het naar de 3 pc's gesplitst. Ik heb altijd een thuisnetwerk gehad, maar krijg het nu niet meer voor elkaar.

  Ik draai windows ME, heb op de 2 pc's waartussen ik een netwerk wil aanleggen de netwerk wizard uitgevoerd. Geen foutmeldingen en ervoor gezorgd dat de netwerknamen bij beide pc's hetzelfde is.

  De pc's geven geen foutmelding aan, maar toch kan ik de andere pc niet zien. De pc's zien zichzelf welk, maar niet de ander. Heb de computernamen al gecontroleerd, en die zijn verschillend.

  HELP??!!

  greetz santi
 • Heb je soms een firewall geinstalleerd die het netwerk kan blokkeren?
  Kijk eens of de computers elkaar zien als de firewall uit staat.

 • Dit gaat ook niet werken zo. Als je op alle PC's een IP-adres van je provider krijgt, vallen deze buiten elkaars subnet.

  Waarom heb je uberhaupt drie IP's van je provider aangevraagd?

  The keyword is NAT. Hiermee kun je onder 1 publiek IP-adres met alle PC's in je netwerk online.
 • kan ik me voorstellen, dat je je dat afvraagt, maar het HEEFT gewerkt… Ook met deze aparte IP adressen. (bovendien moet je dit officieel doen, voor iedere pc een aparte account aanvragen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.