Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Met XP Pro inloggen op W2K server erg traag

Anoniem
rsa
14 antwoorden
 • [quote:dbc6a08d4e="Leo S"]De DNS server van een domain controller is een volwaardige DNS server, niet alleen voor het lokale domein.[/quote:dbc6a08d4e]
  Wat is dat nu voor onzin, vertel mij dan eens hoe die client zijn namen resolved, en waar die "volwaardige" dns server zijn gegevens vandaan haalt?
  Ik zou bijna zeggen, probeer het eens uit Leo S.!!, zet een server, win2000, neer met dns geinstalleerd, hang er een client aan, XP in dit geval. Ben erg benieuwd hoever je het internet op komt met deze "volwaardige" dns server.
 • Win2K server heeft 2 netwerkkaarten (1 voor LAN en 1 voor Internet)
  Met win 2000 inloggen gaat snel maar met XP Pro traag. Gebruik statische netwerkadressen. Als eenmaal XP is aangemeld loopt alles als een trein alleen aanloggen duurt te lang
 • Bedoel je tijdens het opstarten?
  Of maak je iedere keer een nieuwe verbinding en gebruik je geen snelkoppelingen?
 • Alleen dus als ik me aanmeld op het domein, ik zie de foto van het bureaublad maar daar blijft ie lang bezig
 • Je moet gewoon even wat snelkoppelingen maken.
  Ik kan ook buiten die snelkoppelingen naar een andere machine en dat duurt me ook veel te lang.
 • Ik begrijp het niet. Het probleem zit ém in het feit dat na wachtwoord intikken (je kan dan geen snelkoppelingen gebruiken) het zo lang duurt voordat het hele bureaublad is geladen en je de pc daadwerkelijk kan gebruiken.
 • Heb je de DNS en WINS instellingen op de PC gecontroleerd? Deze moeten beiden ingesteld staan met het IP-adres van je domain-controller(s)
 • Op de xp machine staat de dns op 127.0.0.1 en wins helemaal niet.
 • [quote:05904c6483="CPT"]Op de xp machine staat de dns op 127.0.0.1 en wins helemaal niet.[/quote:05904c6483]
  Daar ga je fout, de XP machine kan alleen naar z'n eigen dns verwijzen op het moment dat het een dns server is. Twee mogelijkheden:
  - dns op xp verwijst naar een externe dns server
  - dns op xp verwijst naar de dns server op de win2000 machine, en deze heeft forwarders ingesteld naar een publieke dns server

  WINS heb je overigens niet nodig, dit hoeft alleen voor downlevel clients.
 • Die instelling van de dns op xp ging automatisch, is dus niet bewust aangemaakt. In de W2K server zitten wel 2 netwerkkaarten waarvan 1 op internet
 • [quote:fa9a13b76d="rsa"]Twee mogelijkheden:
  - dns op xp verwijst naar een externe dns server
  - dns op xp verwijst naar de dns server op de win2000 machine, en deze heeft forwarders ingesteld naar een publieke dns server[/quote:fa9a13b76d]

  DNS op computers die lid zijn van een domain moeten verwijzen naar de domain controller, anders krijg je het probleem dat het inloggen erg traag is. De computer kan dan geen domain controller vinden. Op de domain controller zelf moeten de DNS-instellingen ook naar zichzelf verwijzen. In de DNS-server van de domain-controller hoeven geen forwarders ingesteld te worden. Hij is immers zelf een volwaardige DNS-server.
 • [quote:7f59abd483="Leo S"][In de DNS-server van de domain-controller hoeven geen forwarders ingesteld te worden. Hij is immers zelf een volwaardige DNS-server.[/quote:7f59abd483]
  Hoe kan die client dan een adres resolven zonder forwarder?? De DNS van de server is immers alleen maar name server voor het interne domein!, alles buiten het interne domein kan dan niet geresolved worden :-?
 • De DNS server van een domain controller is een volwaardige DNS server, niet alleen voor het lokale domein.
 • Als je het niet gelooft, kun je best even komen kijken bij mij thuis en bij iedere klant van ons waar wij een of meerdere Windows 2000 server(s) neer hebben gezet. Bij mij thuis draait een Windows 2000 domein met XP machines. DNS server zonder forwarders en het internet werkt perfect. Waarom? Omdat de DNS server van een Windows 2000 domain controller een volwaardige DNS-server is die zelf al queries doet bij de root-DNS-servers als hij een query van jou niet kan beantwoorden.

  Even voor de volledigheid:
  [img:9ddddea814]http://www.leocarla.net/dns.jpg[/img:9ddddea814]

  Doe maar eens een query met nslookup op mijn DNS server, IP-adres 213.84.183.123. Dan zul je zien dat het zonder forwarders perfect werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.