Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

router en 8139 realtek

Anoniem
thijs1981
15 antwoorden
 • ik heb thuis 6 van die realtekjes aan het werk, waarvan 1 onder xpHome, 3 onder XPpro, 1 onder win98 en 1 onder NT, geen van alle problemen…………

  Heb je onder XP al geproberd om een thuisnetwerk in te stellen met statische ip-adressen?
 • Nee nog niet, maar de router is een dhcp server dus dan is dat toch niet nodig??? Mijn XP is trouwens ook pro.
 • Ik heb weer eens probleem met de computer. :cry:
  Paar dagen gelden heb ik een sitecom 4s router gekocht. Vandaag wilde ik die even aansluiten. ik ben begonnen op de laptop dit gaf geen problemen. Deze heeft internet en kan de router vanaf daar instellen..
  Daarna wilde ik de router aan de desktop koppelen. Als alles goed zit aangesloten en dan geeft windows XP aan dat er geen netwerkkabel zit aangesloten en de router blijft alleen maar knipperen. De enige zekerheid die ik hierdoor krijg is dat m'n utp kabel goed is. Doe ik echter de internetkabel rechtstreeks in m'n comp heb ik weer gewoon internet.
  Ik heb een sitecom netwerkkaart, bij netwerkverbindingen staat Realtek rtl 8139. Nou heb ik gelezen dat zo'n kaartje problemen geeft maar er stond geen oplossing bij. kan iemand mij helpen????????
  Alvast bedankt voor de reacties.
 • type router komt me niet bekend voor, problemen met de realtek 8139 chip vallen ook wel mee dacht ik, kan me niet voorstellen dat sitecom router en -netwerkkaart elkaar bijten.
  welk type router heb je?
 • Bedankt vast voor je reactie.
  De router is een xDSL/cable broadband router 4s van sitecom met een ingebouwde switch. Gekocht voor 89 euro. Verder kan ik er weinig informatie over geven.
 • firewall uitschakelen in XP?

  router goed geconfigureerd denk ik anders doet laptop het niet.
 • De ingebouwde XP firewall staat al uit. Heb ook al geprobeerd kaart in ander pci slot te stoppen maar dat heeft ook niet geholpen. Op een oude derde computer die ik heb staan kreeg ik direct internet zonder ook maar iets aan te passen. Deze stond hiervoor op een netwerk met een hub. De laptop en de 3e computer hebben allebei windows 98. Alleen de desktop met XP geeft problemen.
  Hoop dat je nog een suggestie hebt.
  Alvast bedankt weer.
 • is de netwerk kabel tussen pc en router in orde?
  neem aan dat je hier een andere kabel gebruikt als voor de laptop?
  en is de kabel geen cross (dan moet je de router omzetten naar uplink voor die (1e) poort)

  heb bij een kennis de zelfde configuratie geinstalleerd, werkt zonder problemen…..
 • [quote:aaa5c78c48="thijs1981"]Als alles goed zit aangesloten en dan geeft windows XP aan dat er geen netwerkkabel zit aangesloten en de router blijft alleen maar knipperen. De enige zekerheid die ik hierdoor krijg is dat m'n utp kabel goed is.[/quote:aaa5c78c48] Wat bedoel je precies met knipperen? Welke ledjes knipperen? Als de kabel goed is, gaat er i.h.a. een ledje (die bij de poort hoort) op de router en de netwerkkaart branden. Bij data overdracht gaat een en ander knipperen. Op mijn router zitten verschillende ledjes, dus is het interessant te weten welke ledjes je precies bedoeld.
  Heb je de kabel naar dat XP systeem ook al geprobeerd op een andere computer? Weet je heel erg zeker dat de kabel 100% okay is?
  [quote:aaa5c78c48="thijs1981"]Doe ik echter de internetkabel rechtstreeks in m'n comp heb ik weer gewoon internet. Ik heb een sitecom netwerkkaart, bij netwerkverbindingen staat Realtek rtl 8139.[/quote:aaa5c78c48] Je bedoelt dat internet op de Sitecom kaart op je XP computer gewoon werkt? In dat geval zou het WIndows netwerk ook moeten werken.
  Wat betreft die 8139 (type A): Ik heb veel opmerkingen gezien dat die chipset/kaart problemen zou geven in combinatie met Windows XP. Ik heb tot nog toe niet gelezen dat de kaart probleemloos zou werken met Windows XP. Ik heb alleen maar gezien dat men er niet uitkomt …
 • heb die kaart (chipset) bij verschillende mensen in combinatie met xp probleemloos zien werken……
 • De kabel is echt 100% in orde, deze heeft tijden lang probleemloos gewerkt icm een hub. ik had nooit problemen. Heb al een andere kabel geprobeerd maar dat hielp niet. Het is geen cross cable.

  De leds die knipperen zijn de lnk/act led en de 100 led. Er zit wel een regelmaat in het knipperen van de lampjes , allebei tegelijk uit en even later tegelijk weer aan. Bij de laptop blijven de lampjes gewoon branden.

  Het enige wat ik heb veranderd is de router ipv de hub, maar nu zegt xp dat er geen netwerkkabel is aangesloten. Vind het echt heel vreemd want direct na het inpluggen van de internetkabel werkt alles weer maar dan heb ik dus geen internet op de overige computers.

  Ik heb ook al de nieuwste driver van sitecom geinstalleerd maar dit hielp ook niet. Ga vanmiddag nog proberen met een kaart uit de andere computer om uit te zoeken of het probleem door de kaart komt of door xp. Maar ik wil wel de realtek in deze computer houden en anders treedt het probleem toch weer op bij de andere comp.
  Tot die tijd is elke tip welkom, bedankt vast.
 • Heb nu de netwerkkaarten omgeruild, de realtek 8139 zit nu in een comp met win 98, deze heeft nu geen internet meer. De oude netwerkkaart uit de win98 machine zit nu in m'n desktop met XP. Deze werkt nu wel. Dus de 8139 chipset geeft dus wel degelijk problemen icm met een router.
  Weet iemand een oplossing zodat de win98 machine ook weer internet krijgt. M'n probleem is nu alleen maar van computer verwisseld en nog niet opgelost. Bedankt vast.
 • Vraagje:
  wat voor IP adres staat er bij de XP computer: configuratiescherm/Netwerkverbindingen/details?

  Wanneer alles goed staat moet er iets staan als:
  LAN-verbinding
  LAN- of snelle Internet-verbinding
  Ingeschakeld

  Type netwerkkaart ect.

  IP-adres: 192.168.0.x
  Subnetmasker:255.255.255.0
  Door DHCP toegekend.

  Wanneer je IP-adres er niet staat zal je nooit de router 'zien'
  En dus geen internet.
 • geluk voor je oplossing gevonden.

  Nu een andere netwerkkaart en alles werkt
 • heb met de realtek kaartjes nooit problemen gehad.
  denk toch dat het aan je individueele configuratie ligt….
  (je instellingen onder netwerk?)

  je kan inderdaad eens proberen het ip statisch in te stellen op je pc.
  geef dit dan ook in je router aan…….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.