Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router en Netwerk Kan dat??

Anoniem
Captain_Kansloos
5 antwoorden
 • Hoi,

  Heb nu Kabelinternet op 2 PC's 1 Server P3-600 met 2 netwerkkaartjes
  1 voor de Kabel en 1 voor het Netwerk. op mijn Andere PC Athlon-1400 heb ik Internet via het Netwerk met een CrossKabel.

  Nu wil ik binnenkort nog 1 PC in m'n netwerk aansluiten dan heb ik dus een Hub nodig. Nu wil ik ig. gelijk een [b:38078068ca]Router [/b:38078068ca]kopen, mijn vraag is dan:
  [b:38078068ca]Kan een Router als Netwerk Hub gebruikt worden.???[/b:38078068ca]

  mvg

  JC
 • Ja heb ik ook.
 • Heel veel routers hebben een ingebouwde switch. Dit is nog beter (sneller) dan een hub. Bedenk vantevoren wel dat zo'n ingebouwde switch vaak maar 4 of 5 poorten heeft. Eventueel kun je later nog uitbreiden door er weer een losse swicth bij te hangen middels de uplink poort van de gecombineerde router/switch.

  Suc6
 • JC, als het antwoord duidelijk is mag ik dan op dit onderwerp doorgaan…

  Kan iemand me vertellen hoe de situatie er fysiek uitziet?

  ik bedoel: kabel komt je huis binnen, die loopt in je modem. De kabel loopt uit je modem naar de router. Vanuit de router lopen er kabels naar iedere netwerkkaart van je pc. Klopt dit?

  Wat nu als de pc een eind bij de router vandaan zit en je wilt er een derde pc aanhangen? Dan moet er een derde kabel getrokken worden van de router naar die derde pc? Kan een eventueel bestaande lijn niet gebruikt worden?

  Alvast bedankt.
 • [quote:142fcd22fe="@rj€n"]Wat nu als de pc een eind bij de router vandaan zit en je wilt er een derde pc aanhangen? Dan moet er een derde kabel getrokken worden van de router naar die derde pc? Kan een eventueel bestaande lijn niet gebruikt worden?[/quote:142fcd22fe]

  Ethernet gebruikt maar vier aders van een UTP kabel (welke weet ik zo gauw niet). Je zou dus eventueel de kabel kunnen splitsen, want in een UTP kabel zitten acht aders. Hier zijn ook speciale splitters voor in de handel. Dit is echter niet aan te raden, omdat de kans op interferentie vele malen groter is dan wanneer er twee aparte kabels liggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.