Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

draadloos deel van netwerk werkt niet

van den Berg
1 antwoord
  • Ik heb een 100Mbit netwerkje via een hub, met een aantal pc's waaronder een laptop en een server. Alle pc's draaien XP en het netwerk werkt probleemloos.

    Nu heb ik een 802.11b PCMCIA kaartje in de server en een USB 802.11b kastje aangesloten op de server. Tussen laptop en server zijn dus twee verbindingen, via 100Mbit netwerk en via 802.11b. Met XP heb ik die verbindingen op beide pc's samengevoegd in een netwerkbrug. De brug werkt, want de 100Mbit verbinding doet het goed. Maar de wireless werkt niet. Beide kanten verzenden wel, maar ontvangen niet.
    Alle drivers zijn geupdate.
    Wat opvalt is dat op de laptop alles goed lijkt werken, behalve dat het Intel monitor programma geen PCMCIA kaart detecteert. Terwijl Windows dat wel doet en ook geen foutmeldingen geeft.
    Overigens staan beide kanten ook al ingesteld op ad-hoc modus en alle andere instellingen die ik kon vinden zijn ook al nagelopen. Verder heeft de PCMCIA kaart in een andere laptop in een ander netwerk wel goed gewerkt.

    Iemand ideeën?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.