Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

router installeren -> twister router met chello

Anoniem
polinski
5 antwoorden
 • :(
  Ik ben al een paar dagen aan het proberen mijn twister router werkend te krijgen (met mijn chello verbinding en netwerk). Het is een twister router met een ingebouwde 4 poort switch en firewall. Hij moet als het goed is gewoon werken met chello want hij ondersteund macadres-cloning etc. Maargoed dat is dus niet het probleem.
  Als ik mijn pc aansluit op de router en de utp kabel van de kabelmodem op de waningang aansluit gaan de lampjes die moeten gaan branden op de router gewoon branden (die van de wan: 100 en link activity, en de lampjes die aangeven dat de computer is aangesloten knipperen ook gewoon). Je zou dus denken dat er met de aansluiting niks mis is. Als ik echter de (onduidelijke) handleiding doorlees en zijn instructies opvolg: (zie hieronder)

  "Indien u gebruik maakt van een dynamisch ip adres, zorg er dan voor dat de DHCP uitgeschakeld is van router en controleer de volgende instellingen op iedere PC.
  1. Zorg ervoor dat elk IP adres uniek is en dus nooit het zelfde mag zijn van een andere pc in het netwerk.

  2. Voorbeeld: IP adres 192.168.0.1 (router) 192.168.0.2 (PC1) tot 192.168.0.254 het subnetmask 255.255.255.0.

  3. Gateway: hierkomt het IP adres van de twister router, als u het IP adres gaat veranderen in de router, zorg er dan voor dat u de gateway ook veranderd.

  4. DNS: deze moeten overeenkomen met het DNS adres instellingen die zijn ingevoerd in het DNS IP adres veld in het interne LAN poort scherm.

  Verbinden naar router: 1. start internet browser
  2. maak verbinding via lan met uw browser (deze instructie snap ik niet (IK werk met windows 98(/ME))
  3. In het adres vakje voert u het IP adres 192.168.0.1 en druk op enter. "


  Naja, deze handleiding doorgelezen te hebben en netjes alles hebbende uitgevoerd wat ik moest doen probeer ik in het router menu te komen. Dit lukt mij niet en ik kom tot de conclusie dat ik misschien de aanwijzing verkeerd heb opgevolgd (nl. dat ik via lan verbinding moet maken met mijn browser (zie boven!).
  Dus probeer ik de router te pingen met het in de handleiding gegeven IP adres. Dit lukt ook niet.
  Ik kan dus eigenlijk maar 2 dingen bedenken die verkeerd zijn gegaan:

  -Het ip-adres in de gebruiksaanwijzing is niet die van de router (zou iemand mij misschien kunnen uitleggen hoe ik alsnog achter dit Ip kan komen, de connectie doet het nl. volgens mij wel)

  -Ik heb een fout gemaakt bij het invoeren van de netwerk opties of van de LAN instellingen in de browser. Zou iemand mij misschien kunnen uitleggen wat ze (precies) bedoelen met stap 3 en 4. Ik heb bij Gateway gewoon het adres van de router zoals opgegeven toegevoegd en bij DNS heb ik als host het opgegeven IP van de router ingevuld en als begin van het zoeken ook het IP van router.

  Ik hoop dat het gewoon een slordigheidsfoutje is en dat het niet aan de router ligt. Als dat zo is moet ik die ruilen nl. IIG al bedankt voor de reacties.
  :?
 • Je moet hoe dan ook in het routermenu komen want de router moet verbinding maken met Chello. Van mijn router is het adres: http://192.168.123.254
  Werkt het netwerk verder wel?
 • Hehe nee het netwerk werkt niet. Dat gaat nl. via de router straks (Hij geeft wel een signaal naar de router). Maareuh het IP van de router die in de handleiding stond werkt dus niet. En ik denk dat het Ip van jouw router niet hetzelfde is als die van mij. Dus iig bedankt. Heb jij trouwens ook een twister router????
 • Dan moet je eerst het netwerk aan de praat zien te krijgen. Hoeveel computers staan er op? en heeft het eerst wel gewerkt met een hub? gebruik je wel rechte kabels? geen cross kabels.
 • - Kijk welk IP adres je PC heeft gekregen of welke ingesteld staat (eigenschappen netwerkomgeving - TCP/IP)
  - Als dit in dezelfde range zit als staat aangegeven voor je router (192.168.0.1) met subnetmask 255.255.255.0 is dat goed, zo laten staan. Is deze anders geef dan even zelf een IP nr op, bijv. 192.168.0.2
  - Zet alle andere pc's uit
  - Start op je pc je internetbrowser en typ het IP nummer van je router (192.168.0.1) in het adresvak (waar je normaal je URL/internetadres typt)
  - Als je nu nog geen verbinding maakt met je router zet dan eens de proxy instellingen van je browser uit. Verwijder verder ook alle inbelverbindingen e.d.

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.