Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Edimax router probleem

Anoniem
hankoe
7 antwoorden
  • Ik heb een Edimax router van het type BR-6104. Ik heb de router en pc afgesteld volgens het bijgeleverd boekje. Doe ik alles aan en type ik het Ip adres van de router in, dan gaat alles verder goed totdat ik bij de LAN kom. Hiet gaat dan links onder de tabblad een seintje aan : Local area connection- network cable unplugged. Ga ik door, dan gebeurt er verder alles naar wens maar op internet komen is er mooi niet bij. Wat doe ik verkeerd?
    Ik heb W 2000 pro en de kabelaar is Home. Schakel ik de oude server aan i.e. W98 met scherm en P 75 pc met Sygate, dan loopt alles weer gesmeerd. Is er iemand, die mij kan helpen? De client pc werkt zonder Sygate:(
  • Misschien dat ik je kan helpen, maar dan moet ik wel iets meer weten. Waar bevindtzich de edimax?
    w2000- edimax - internet of w2000-oudere pc- edimax- internet.
  • De Edimax router bevindt zich in de meterkast beneden naast de modem. De bijgeleverde kabel van 0,5m maakt de verbinding tussen beiden en de reeds in gebruik zijnde cat 5 kabels zijn in de daarvoor bestemde pluggen gestoken. In principe is er niets veranderd, alleen de router. De bedrading werkt omdat zodra ik weer op de oude server ga, alles ok is. Neem ik de Quick instelling, dan werkt dat zootje ook niet. Bedankt voor je welwillendheid om te helpen :(
  • ok ik kan aangeven welke stappen ik allemaal heb doorlopen bij het aan de praat krijgen van deze router. Mogelijk dat je bij het lezen een paar keer zult denken "natuurlijk heb ik daar aan gedacht", maar voor de zekerheid vermeld ik maar alles. Overigens is onderstaande mijn volgorde van habdelen. Als ik dezelfde router nog eens aan zou moeten sluiten hanteer ik misschien wel een andere volgorde van werken (bijvoorbeeld eerst de nieuwste firmware ophalen met het nog werkende systeem).

    Ik ben begonnen met het uitzetten van mijn firewall, omdat bij het IP adres router door IE niet herkend werd. Vervolgens heb ik gekozen (na inloggen) voor verbinding maken via DHCP. Bij het daarop volgende scherm heb ik het cp nummer van de computer ingevuld. Daarna kwam ik in een verkenner "look a like" scherm. Daar bevindt zich de optie om de verbinding te bekijken (lan up of down / wlan up of down.) Internet was dus down. Toen het modem
    outer en computer uitgezet. Even gewacht om vervolgens eerst de router, toen het modem en als laatste de PC aangezet. Wat denk je?? Niets. vervolgens weer naar het verkenner scherm in de router en daar de optie verwijderen en reset van de bestaande instelling aangeklikt. Dan is alles dus weg waarna ik de voorgaande stappen (DHCP, nummer pc enz) nogmaals doorlopen heb. En daar was de verbinding, maar vervolgens bij het opstarten van de volgende PC een IP conflict (dat terwijl alles aan de PC kant volgens de hanleiding ingesteld was). Vervolgens heb ik de pc instellingen gewijzigd naar handmatige IP adres. Het IP adres van de router ingevuld bij de gateway en de dns nummers van @home op de daarvoor bekende plaats. en vanaf dat moment geen geen problemen meer. Dit korte verhaaltje heeft in totaal meer dan 2 uur in beslag genomen.

    Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Laat in ieder geval iets weten. suc6
  • Dank voor uitgebreide uitleg. Ik moet alles weer even op zijn plaats installeren.Ik hou je op de hoogte. Hoe vind ik de DNS van @Home. Onder winipcfg vind ik die niet.
  • Als je in de "verkenner " van de router bent vind je aan de linkerkant een aantal opties. Als het goed is vind je daar een optie welke begint met IP. waarschijnlijk te vinden onder connection, advanced. Klik hierop en je ziet het IP adres subnetmask, toe tekennen IP adressen (welke allemaal binnen het bereik van 0 tot 255 liggen) en de twee dns nummers.
  • Dank aan jullie allemaal. Ik zit nu op mijn netwerk en oude troep is eruit!.
    Wat heb ik gedaan:
    Helemaal nog een keer vanaf het begin begonnen en direct naar Quick start gegaan. Heb de provider CP gebruikersnaam ingevuld/Enter en ik was op Internet. Daarna Firewall Enabled en de zaak was rond.
    Oorzaak van het niet werken. De Edimax heeft een kabelverbinding ( 1 van de 4 ) die vermoedelijk niet werkt. Pluggen naar andere loste het probleem op. Wilde daarna de Firmware upgraden en daar zat ik met het onderste venster (Browser). Vraag: Wat moet ik daar in typen? Nogmaals dank:lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord