Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ISDN / ADSL splitter

Anoniem
strik
8 antwoorden
 • Hallo!

  Van mijn provider heb ik een Alcatel 510i router en een splitter ontvangen, teneinde een ADSL verbinding op te zetten.

  Maar helaas, wat ik ook doe, de lijn blijft "down", hoewel de lampjes op de 510i aangeven dat er synchronisatie is…..

  Nu begin ik mij af te vragen of ik de splitter wel goed geinstalleerd heb. Deze had namelijk twee schroefcontacten om met de 510i te verbinden. Maar deze heeft een soort telefoonkabeltje met VIER contacten op het stekkertje. Daarvan heb ik de twee genomen die normaal bij de telefoon ook gebruikt worden. De andere twee blijven onverbonden.

  Ondanks de goede synchronisatie begin ik mij af te vragen of ik de splitter wel goed heb aangesloten. Mijn provider vindt mijn vraag te ingewikkeld!

  Wie heeft hier ervaring mee???

  Wanhopig, Ciao, Henk
 • Hebben ze bij jouw ISP je ADSL account wel geactiveerd. Ik heb namelijk in het begin precies hetzelfde probleem gehad, toen ze mijn account hadden geactiveerd werkte alles perfect.
 • Hallo Strik,

  Hartelijk dank voor je reactie. Deze versterkt mijn verdenking dat mijn IP inderdaad de ADSL niet geactiveerd heeft. Hoewel ze beweren van wel….

  Het klopt toch dat, als beide lampjes op de 510i continu branden, er in elk geval synchronisatie is en de zaak dus met goede login en password zou moeten werken?????

  Ciao, Henk
 • Ik heb deze modem zelf niet. Ik heb de Alcatel Speedtouch Home, maar hierop zitten ook verscheindende leds, o.a. de synchronisatie, deze brande dus wel maar toch kon ik niet gebruik maken van het internet.

  Ik even gezocht op Internet en ben via www.speedtouchdsl.com, de volgende link tegengekomen.

  http://www.speedtouchdsl.com/pdf/510/st510_guide_en.pdf

  Dit is de userguide van de Speedtouch 510 en 510i, kijk vervolgens bij paragraaf 1.1 Get acquanted with the Speedtouch, hier staan een uitleg over welke leds moeten branden en bij welk process.

  Su6, mochten er nog problemen zijn, meld het maar.
 • ik zie net dat er ook een Nederlandse versie beschikbaar is

  http://www.speedtouchdsl.com/pdf/510/st510_guide_nl.pdf
 • Hartelijk dank! Vanmiddag weer een uur met de helpdesk bezig geweest, het lijkt niet bij mij te zitten. Ze gaan het uitzoeken en bellen Maandag terug….

  Ciao, Henk
 • [quote:ce83cd7061="Belsat"]Hartelijk dank! Vanmiddag weer een uur met de helpdesk bezig geweest, het lijkt niet bij mij te zitten. Ze gaan het uitzoeken en bellen Maandag terug….

  Ciao, Henk[/quote:ce83cd7061]

  :lol: :lol: :lol: Mooi zo, laat even weten of het gelukt is.
 • Hallo,

  Ja, het is gelukt! Geloof het of niet, op de installatie CD van de Speedtouch stond een verkeerde configuratie ini file.

  Ik krijg nu in elk geval van de provider de eerste maand gratis :-)

  Ciao, Henk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.