Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Windows XP en Netbuei/filesharing

Anoniem
Ruud de Wit
4 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb hier twee oudere computers staan. 1 draait als server voor data en 1 draait als server voor de ADSL verbinding. De dataserver deelt de drives via netbeui en expliciet niet via TCP/IP. Dit ter beveiliging zodat de internet server deze niet kan zien en de rest van het netwerk wel. Dit werkt perfect. Alle computers kunnen internetten maar die gedeelde drives kunnen alleen op de andere computers gezien worden en niet op de internetserver. Dus de beveiliging lijkt te werken (op de internet server draait ook een firewall). Nu wil ik upgraden naar XP. Ik heb netbeui geinstalleerd en alles werkt. Echter als ik de dataserver ga upgraden naar XP wil ik weer alleen delen over Netbeui. Ik kan echter nergens vinden hoe ik het delen van files over TCP/IP in XP uitschakel. Weet iemand of dit mogelijk is?
 • ik begrijp dat je tevreden bent met het gebruik van het Netbeui protocol maar er zijn toch ook oplossingen te bedenken met TCPIP.
  Misschien kan je het gebruik het LMhosts bestand eens proberen.
  Hiermee kan je goed regelen wie of welke computer toegang heeft.

  lees daarvoor ook eens http://www.hardwareforum.nl/viewtopic.php?p=250381 , maar met een goede zoektocht krijg je waarschijnlijk nog meer info ..
 • Het hoeft voor mij geen netbeui te zijn per se, maar ik dacht dat dit de veiligste manier was hoe ik het nu had. Zo werd het ook in een computerblad beschreven ooit. Weet niet of het CT of PCM was.
 • Dan zou ik toch TCPIP proberen. Netbeui is een zgn schreeuw protocol, gooit alles over de lijn en diegene die luistert of het wil pakken krijgt het.
  Geeft dus extra overhead.

  suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.