Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Ernstige netwerk problemen

Anoniem
crazy J
3 antwoorden
 • Aah, ik wordt echt hélemaal gek! :-?

  Ik heb hier twee computers staan, een P1-166mmx met Win98 en een P2-400 met WinME. Beide hebben één netwerkkaart (resp. Intel PRO/100 en Realtek RTL8139A). De P2-400 kan ik ook op een modem aansluiten via de netwerkkaart, deze communiceert met het Network TeleSystems P.P.P.o.E. Adapter (NTP3) protocol (standaard door Casema Wanadoo geïnstalleerd). Het Internet doet het perfect, zelfs als de P2 wordt aangesloten op een hub, die weer op een andere computer zit aangesloten, die weer met het zelfde protocol ook op Internet kan komen (dus een gedeelde internetverbinding).

  Nu is mijn probleem: als ik de P1 en de P2 met een gewone netwerkkabel met elkaar verbind (dus voor gewone netwerktoepassingen), kunnen ze elkaar maar niet vinden (de P2 zit dus niet meer aan het Internet of hub). Ik heb op beide PCs de volgens mij benodigde protocollen geïnstalleerd, namelijk NetBEUI, IPX/SPX en TCP/IP voor de netwerkkaarten, maar de P2 vindt niks in het Volledig Netwerk venster en de P1 wil helemaal niet inloggen. Beide zitten op hetzelfde domein MSHOME, hebben een unieke computernaam en de netwerkkaarten doen het. Het ligt ook niet aan de kabel tussen de computers, want ik heb het ook al geprobeerd met de kabel die naar het Internet gaat. Hij wil het maar niet doen, de Hulp functie van Windows biedt zoals gebruikelijk ook geen relaas (sorry, ik ben een beetje geïrriteerd), dus ik wend mij maar tot hier.

  Wie kan mij helpen, wat doe ik fout, aah!

  mvg Hans
 • Als eerste moet je alleen tcp/ip gebrukken, flikker die andere protocollen er maar af, ten 2e zeg je dat de P2 niet aan het internet zit of hub, ik neem dus aan dat je dan een kabel rechtstreeks tussen de twee pc´s hebt, is dit dan wel een crosslink kabel????
 • Ik heb inderdaad een kabel rechtstreeks tussen de pc's in. de P2 heeft trouwens ook nog ip-adressen ingesteld voor het geval hij 't internet op gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.