Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk tussen twee pc`s lukt niet

Anoniem
thijs1981
9 antwoorden
 • Ben bezig met een netwerk tussen 2 pc`s cross cabel. Windows Xp wizard netwerk gerund op de hoofd pc met ie verbinding zeht de wizard dat de wizard niet voltooid kan worden. 2e pc doet gewoon tijdens de wizard en kan gewoon worden voltooid. In de 1e pc zitten twee netwerk kaartjes, 1 voor m`n adsl en andere voor netwerk. Hebben ze hier een conflict tussen of ligt de oorzaak ergens anders ? Alvast bedankt.
 • Ik ben ook een leek op dit gebied, maar heb afgelopen weekend hetzelfde gedaan, zonder adsl maar met switch er tussen. Na lang zoeken kwam ik er achter dat je de ip adressen zelf moet instellen. Misschien een tip ???
 • [quote:1ec2320982="johan kruize"]Ik ben ook een leek op dit gebied, maar heb afgelopen weekend hetzelfde gedaan, zonder adsl maar met switch er tussen. Na lang zoeken kwam ik er achter dat je de ip adressen zelf moet instellen. Misschien een tip ???[/quote:1ec2320982]

  bedankt. Vraagje hoe deel je de ie verbinding in win xp, heb wel gedeelt maar heb je mischien een website of sow hoe ik het verder moet instellen? bedankt.
 • Nee een website zou ik zo niet weten, maar als je de wizzard nou draait op de pc waarop het wel goed gaat en vervolgens laat je een disk aanmaken waarmee het netwerk kunt installeren op de pc die het niet doet. De netwerkkaarten kun jezelf een adres geven (bijvoorbeeld de ene 196.168.0.1 en de volgende 196.168.0.2 en voor beide subnet mask 255.255.255.0.

  Verder moet je voor beide pc's aangeven wat de wergroepnaam is (moet dezelfde zijn) en moeten beide pc's een eigen unieke naam hebben.

  Volgens mij hoef je verder niets in te stellen (maar goed ik ben een leek en heb misschien veel geluk gehad)
 • alles doet het alleen zit ik met een ander probleem hoe kan ik in win xp ie net delen? Krijg bij netwerkverbidingen wel een melding bovenaan dat er een ie net gateway gevonden is. hoe installeer ik dit verder om te kunnen ie netten op de 2e pc?
 • Ik neem aan dat je maar 1 internet aansluiting hebt? Dan moet je na mijn weten een router aanschaffen en van 1 van de 2 pc's een server maken

  Lucks
 • heb je het eerste topic van het forum gelezen : Internet delen ?

  Als je gelijktijdig wil internetten moet de PC met de 2 netwerkkaarten (waar de adsl modem aanhangt) eerst in de lucht zijn. Die is de server pc, de andere pc's zijn client
 • je moet van de pc waar internet inkomt een server maken met bijvoorbeeld sygate. gewoon te downloaden. De cross kabel tussen de 2 pc laten lopen en dan moet ie werken.
  Nadeel dat sygate maar voor 30 dagen is.
  Maar dat is te omzeilen, maar is illegaal om hier te gan vertellen. dus……………..
 • proxyservertje kan ook hoor, en gratis :wink:
  overigens: WIN XP moet dit toch kunnen zonder?
  wil ook wel eens lastig zijn 2 dezelfde netwerkkaartjes in 1 PC te configureren, kan ze immers niet afzonderlijk herkennen voor de taak die ze moeten vervullen
  kijk ook in de sticky

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.