Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

novell sbs 6.0

Anoniem
awflierman
8 antwoorden
 • ik ben bezig op mijn werk een server te installeren met novell sbs 6.0.
  Nu gaat die installatie prima, maar het is meestal de bedoeling dat je verder gaat op een werkstation met configureren als het OS is geïnstalleerd. Ik wil dit dus gaan doen, maar ik kan geen verbinding krijgen met de server, er is simpelweg geen connectie :(

  Ik heb al geprobeerd om opnieuw te installeren, en dan zelf alles instellen tijdens de installatie, maar dan werkt het ook niet.

  wie kan mij een paar suggesties geven om dit op te lossen?
 • IPX/SPX en een client voor Novell netwerken geinstalleerd? Misschien een beetje een domme opmerking, maar je zal niet de eerste zijn.

  Als je server helemaal is ingericht en je hebt de benodigde onderdelen op het werkstation geinstalleerd, zou deze de server moeten kunnen zien zodra hij opstart.
 • ja die zijn geïnstalleerd.

  er is ook een health monitor, en daar geeft hij bij de lan statics een rood vak met 0. op het moment dat ik ga vernieuwen geeft hij een groen vak met OK weer.

  als ik dan probeer te connecten vanaf workstation doet hij het ook niet…..
 • Is het LAN volledig in de lucht? Met andere woorden: kun je op de server zien dat de netwerkkaart functioneert en de bindings met IPX/SPX en/of TCP/IP in orde zijn?
  Zo ja, probeer het eens van een ander werkstation. Zorg wel dat je de laatste Novell Client hebt (3.32 voor Win 9x, 4.83 voor XP).
 • de netwerk kaart functioneert, maar of de bindings met IPX/SPX en TCP/IP in orde zijn weet ik niet, heb er wel naar gezocht maar kan er niet echt achter komen…. ze zijn geinstalleerd dat weet ik zeker, maar ik ga er achter proberen te komen.

  over de clients, zit er in xp niet een standaard client voor novell? ik moet dus echt specifiek 4.83 installen??
 • Oudere Windows-versies hadden nog een client voor Novell-netwerken; ik weet niet of dat bij XP ook nog het geval is. In ieder geval is het altijd het beste de netwerkclient van Novell zelf te gebruiken, aangezien deze nogal wat functionaliteit toevoegt. Hij is -gratis- te downloaden op http://download.novell.com/filedist/pages/PublicSearch.jsp (let op: 13,1 Mb!).
 • Ik heb de client geïnstalleerd, en SBS ook opnieuw geïnstalleerd met IP en IPX, maar het haalt niet veel uit.

  Moet ik misschien wat doen met de DNS, ik vind dat maar een vaag gedoe tijdens de installatie moet ik zeggen. ik kan me niet voorstellen eigenlijk dat het daar aan ligt maar je weet maar nooit natuurlijk.

  nog andere suggesties misschien? :roll: :cry:
 • DNS komt pas als je BorderManager gaat configureren om toegang te krijgen tot het internet.
  Andere suggesties?? Het kan aan zoveel dingen liggen: netwerkkaart in het werkstation, bekabeling, onjuiste configuratie van de server.
  Laat anders eens je startup.ncf en autoexec.ncf zien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.