Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

modem en internet

Designpiet
16 antwoorden
  • hallo mensen,

    ik heb een intern modem om via de telefoonlijn te internetten.
    maar nu is van de een op de andere dag de internetten niet mogelijk.

    het modem kan wel inbellen en maakt verbinding, maar ik kan gewoon het internet niet op.

    weet iemand waar dit aan ligt, of moet ik gewoon de instellingen helemaal verwijderen en opnieuw beginnen ?

    alvast bedankt
  • Kijk je dns instellingen eens na.
  • ik heb alle instellingen nagelopen en alles is goed

    nou heb ik een vraag;

    wat moet er bij ip configuratie staan ppp adapter of netwerkkaart
    ik snap niet waarom deze elke keer de netwerkkaart pakt, maar volgens mij moet het de ppp adapter zijn.

    en als je de ppp adapter kwijt bent hoe kun je die opnieuw installeren ?
  • niemand die mij hier iets meer over kan vertellen ?
  • ok nog een keer proberen.

    onder een windows 2000 millenium is een connexant intern modem geinstalleerd.

    het volgende probleem doet zich voor;

    als ik de installatie cd van het net wil installeren geeft ie aan dat er een probleem is, nl dat ip protocol niet geinstalleerd is op de computer.

    dit is niet juist want ik heb via netwerk wel het protocol toegevoegd.

    Het inbellen gaat ook via de ppp adapter en ik krijg een ip adres toegwezen, het wachtwoord wordt gecontroleerd en verbinding komt tot stand. als ik dit ip-adres ping krijg ik alle packets terug en is dit dus goed en heb ik verbinding.

    Als ik internet explorer opstart krijg ik "kan server niet vinden".
    Ik heb bij explorer wel dns uitschakelen gedaan.

    ik heb het modem al eens helemaal uit de kast gehaald en opnieuw geinstalleerd, maar het probleem is nog steeds niet verholpen.
  • Als je i.p.v. een WWW adres een IP nummer invuld, b.v. 207.46.249.27, krijg je waarschijnlijk wel een pagina.
    Je hebt zelf DNS uitgeschakeld :wink:
  • met ip intikken werkt het ook niet

    en als ik dns aanzet, moet ik daar host en domein invullen]
    wat moet ik hier invullen voor HET NET ?

    domein is gewoon www.hetnet.nl denk ik, maar wat is de host (hetzelfde?)

    Let wel het gaat hier wel om windows ME

    kan iemand mij nog meer tips geven om uit te proberen

    alvast bedankt
  • Mischien flauw, maar m.i. staat ME voor Meeste Ellende. Gebruik Win98se, W2k of XP.
    Wat nog wel eens wil helpen is om ALLES onder je netwerkeigenschappen weggooien, opnieuw opstarten en vervolgens de client, dialup adapter en TCP/IP weer installeren.
  • Windows 2000 of Windows Millenium ?

    Heb je toevallig ook een netwerkkaart in je PC ?
  • ja ik heb ook een netwerkkaart in de pc een "cnet fast ethernet"
    en het is windows millenium
  • moet je bij je inbelverbinding niet aanvinken: gateway op externe netwerk gebruiken? ofzo
  • [quote:201a23d7ff]als ik de installatie cd van het net wil installeren geeft ie aan dat er een probleem is, nl dat ip protocol niet geinstalleerd is op de computer.

    dit is niet juist want ik heb via netwerk wel het protocol toegevoegd.
    [/quote:201a23d7ff]

    Juist daarom vroeg ik ook of je een netwerkkaart hebt. Je hebt inderdaad TCP/IP geinstalleerd voor je netwerk, maar voor je modem (externe toegangsadapter) moet je ook tcp/ip installeren. Dan staat er zoeits als:

    TCP/IP -> Externe Toegangsadapter.
  • ja dat weet ik en voor beiden zijn ze geinstalleerd.

    ik heb zelfs geprobeerd om de tc/ip van de netwerkkaart en de netwerkkaart zelf te verwijderen, maar dat hielp ook niet
  • [quote:a54f9e1e4f]Het inbellen gaat ook via de ppp adapter en ik krijg een ip adres toegwezen, het wachtwoord wordt gecontroleerd en verbinding komt tot stand. als ik dit ip-adres ping krijg ik alle packets terug en is dit dus goed en heb ik verbinding.

    [/quote:a54f9e1e4f]
    Lijkt me dat TCP/IP wel geinstalleerd is.
    Probeer de 'netwerk opnieuw' nu maar, heb al ….tig ME op die manier hersteld.

    b.t.w. ik ga er van uit dat je geen 'security opties' onder IE hebt ingesteld die het uberhaupt onmogelijk maken om (externe) sites te bezoeken. (b.v. ip filtering, domain filtering etc.)
  • nee daar heb ik helemaal niks aan gedaan
    ik zal het nog een keer proberen.

    om alle instellingen er af te gooien en helemaal van de grond te beginnen
  • Hoe het een en ander in te vullen is in onderstaande link te zien:

    http://service1.hetnet.nl/selfcare/
    en dan "Inbelgegevens en servers" aan te klikken.
    Vervolgens kies je "Handmatig instellen"
    en daarna zul je het moeten doen met de instructies onder windows 98.

    Hier is onder andere te vinden welk dns-adres je gebruiken moet, etc.

    Mischien dat je er wat aan hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.