Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ADSL modemkabel verlengen

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Sinds kort zou ik ADSL moeten hebben, maar het werkt niet. Ik heb e.e.a. volgens de meegeleverde handleiding geinstalleerd (splitter voor isdn, modem geplaatst, pc-instellingen aangepast, foutzoeken aan de hand van het stap-voor-stap-plan) maar ADSL werkt niet. Met de provider-helpdesk heb ik nogmaals dezelfde stappen doorlopen, waarna zij tot de conclusie kwamen: modem=stuk (Telindus ADSLbridge 1111; dead on arrival).
  Vandaag kreeg ik de monteur aan de lijn, die aangaf dat bij de carrier alles goed staat (er is in ieder geval geen foutmelding).

  Mijn vraag is de volgende. Omdat ik de internet-pc op zolder heb staan, heb ik in een kabelgootje wat UTP-kabels naar boven getrokken. In de handleiding van het doehetzelfmaar pakket staat dat ik platte 2-of 4 aderige telefoonkabel moet gebruiken voor het verlengen van het kabeltje naar de modem. Maar in mijn kabelgootje ligt mooi 8-aderig twistedpair shielded UTP. Uiteraard heb ik de goede kleuren goed-om aangesloten op de rj11 stekkers, die op modem en splitter worden geprikt.
  Maar is deze kabel wel geschikt voor het verlengen? (Mijn isdn- telefoonlijn heb ik trouwens ook zo naar zolder verlengd, geen enkel probleem).

  TIA, greetz, dJezzer 8)
 • zou kunnen dat ie werkt, maar ik zou gewoon RJ11 en UTP apart houden.
  Ik heb geen ISDN maar zat ook met de lengte vd kabel.

  Vanuit de meterkast (waar je split) tot de adsl modem mag het kabeltje niet langer zijn dan 20 meter, liefst iets korter). Dit van ee level-ii medewerker gehoord. Van de modem naar je NIC, ja dat mag best alng zijn, het is UTP. Met deze combi heb ik het afstand probleem opgelost.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Dit principe zou dus ook voor ISDN moeten gelden denk ik . Good luck 8)
 • Zeker weten dat UTP-kabel werkt, ik heb het namelijk zelf ook zo aangelegd. Van de 8 aders gebruik ik er slechts 4, de rode en de blauwe in het midden en de twee bijbehorende witte aan de buitenkant. Op de MXStreamsite staan de maximale afstanden genoemd, van splitter tot modem max 20 meter, van modem naar volgend punt maximaal 100 meter.
 • Ok, bedankt voor de info. Vanaf de splitter is het circa 11 meter naar de modem. Vanaf de modem naar de router ongeveer 2 meter UTP kabel. De kleuren die ik heb gebruikt zijn blauw/blauwwit en oranje/oranjewit, en identiek aangesloten (ik had het veel te korte voorbeeldkabeltje ernaast liggen).

  Het is nu ff wachten op de uitslag van het onderzoek van de monteur in de wijkcentrale.

  Greetz, djezzer 8)
 • Misschien een extra tip: als je twijfelt of iets werkt moet je het tijdelijk vervangen door een ander exemplaar. Werkt het, dan heb je de fout gevonden; als het nog steeds niet werkt mag je verder zoeken. Als je het hebt over 11 meter telefoonkabel zoals hier, dan kun je het beste een kabelhaspeltje kopen bij een doe-het-zelf zaak, liefst een waar je binnen een week spullen kunt retourneren. Als je verbinding dan werkt dan moet je hard aan je UTP-kabel werken.
 • Laatste nieuws:
  KPN had ff vergeten de internet info op de lijn te zetten; :roll:
  en de splitter is defect. Dat ging dus lekker :(

  Maar na het weekend moet de nieuwe splitter er zijn en werkt alles? :D

  Greetz, dJezzer 8)
 • Bij mij liep het ook niet soepel, maar het kan, zoals bij jouw, altijd nog erger.
  Sterkte en straks als het werkt heel veel plezier.
  Het gaat je zeker goed bevallen
 • Van het weekend toch maar ff geprobeerd, de telefoonsteker eruit en die voor adsl erin - 't werkt :D :D De lange kabel doet het prima, geen enkele storing.

  Vanmorgen belde de ISP-helpdesk uit zichzelf op om te vragen of de splitter er al was :o Jammer dat de post pas in de middag komt :(

  Het lijkt erop dat het leed - zo goed als - geleden is.

  Bedankt voor de ondersteuning en tips, greetz,

  dJezzer 8)
 • Ha, de post was er (7 dagen later dan beloofd :( ) met een splitter! voor analoge lijnen :-? En ik heb ISDN :o

  Maar toch heeft het geholpen, omdat ik er zo achter kwam dat het montagestickertje op de splitter voor isdn verkeerd-om geplakt zat :roll:

  Ik heb de line en isdn aansluitingen omgedraaid en HOERA :D :D het werkt!

  Greetz, dJezzer 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.