Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Programma's delen

Anoniem
jan_dakpan
11 antwoorden
 • Hallo,

  Kan iemand mij uit leggen hoe ik een programma welke op ene pc in een netwerk is geïnstalleerd op de andere kan uitvoeren zonder deze hierop te installeren?
 • als hij geinstalleerd is op het netwerk moet je proberen een snelkoppeling te plakken op de pc waarop je wilt werken….
 • Dat heb ik ook geprobeerd maar ik krijg dan de fout melding dat het programma niet juist geïnstalleerd is. Ik heb toen het programma op deze pc geïnstalleerd en gestart op de ander maar ook dit was geen oplossing.
 • Hey,

  Ik heb het ook ff gebrobeerd 8)
  Ik heb battlefield 1942 vanaf het netwerk opgestart, werkte prima :lol:

  Let wel op dat de OS hetzelfde zijn en zo niet dan kan daar dus je probleem liggen. :-?

  Groetjes Stephen
 • Ik gebruik inderdaad de zelfde OS, het gaat om het boekhoud programma Exact en dat is niet aan de praat te krijgen op deze manier :cry:

  vrg.
 • Hey,

  Jah Exact is een nogal zware applicatie :o
  Je kunt ze beter overal gewoon instaleren en over het netwerk laten Synchronise.

  Dit voorkomt een hoge datatranfer over het netwerk. :roll:

  Groetjes Stephen
 • De meeste windows gebaseerde programmas schrijven gegevens weg in het register tijdens de installatie, deze zijn dan ook onontbeerlijk verbonden met het programma. Als je de netwerkversie van Exact hebt, kan je een client install doen via de automatisch aangemaakte share van Exact, de administratie zelf is een gesharde directory op de server waar alle clients gebruik van maken.
 • Je kunt ook gewoon een CITRIX sever kopen….kijk op http://www.citrix.com
  Bij citrix installeer je het programma op de server en de clients halen de gegevens van de server… je werkt in principe dan op de server…Werkt hier perfect!! vooral voor applicatiebeheer erg makkelijk…
 • Hey,

  Debengel weet je nu voeldoende? :-?
  Anders zal ik wel ff kijken hoe je deze instellingen kunt realiseren :lol:

  Groetjes Stephen
 • [quote:c01b05b84c="jan_dakpan"]Je kunt ook gewoon een CITRIX sever kopen….kijk op http://www.citrix.com
  Bij citrix installeer je het programma op de server en de clients halen de gegevens van de server… je werkt in principe dan op de server…Werkt hier perfect!! vooral voor applicatiebeheer erg makkelijk…[/quote:c01b05b84c]
  Citrix om Exact over het netwerk te kunnen gebruiken ?????? Zware server nodig met het liefst een duall processor, 256 Mb voor citrix en 20 Mb per concurrent user plus licentiekosten die gauw tegen de € 6000,- lopen, lijkt mij geen serieus alternatief……
 • Bedankt voor de tips. Ik zal eerst de tip van Stephen uitproberen, ik moet dan nog wel even uit zoeken hoe ik kan synchroniseren.

  Groet Dennis

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.