Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ping HUH????

Anoniem
herman777
9 antwoorden
 • :o :o
  Gisteren tijdens het aanleggen van mijn LAN: verbindingen waren aangesloten, protocollen en adapters ingesteld en ik dacht ff pinguh…..
  ik pinge van server naar client en kreeg antwoord…
  ik ping van client naar server en kreeg een time-out…..
  Ligt dat aan de firewall die op de server staat (want de client heeft geen firewall)??? of ligt dat ergens anders aan?
 • Als de client windows XP heeft, kan het aan de firewal liggen die er standaard op staat. (wat niet iedereen door heeft).
 • server win98SE(zonealarm) en client win2000….client=laptop denk nie dat het boeit maar toch….
 • Testen of het aan de firewall ligt is vrij simpel, zet hem uit, en probeer het nog eens.
  Als het dan wel lukt, ligt het aan de firewall, anders moet je het probleem ergens anders zoeken.
 • Dat dach ik ook….maar helaas hielp het niet…
 • Moeten we wel definiëren wat uitzetten betekent. Als je ZoneAlarm uitschakelt is hij nog steeds behoorlijk actief….
  Enkel een deïnstallatie schakelt hem echt uit, ZoneAlarm installeert zich diep in het systeem. Als het van A naar B wel werkt en van B naar A niet dan is het gegarandeerd de Firewall.
 • Dit heb ik nu gedaan, maar omdat ik in een blauw scherm een melding kreeg over VSDATA95(01) heb ik eerst in veilige modus alle netwerkadapters en protocollen weggedonderd en in het register Zonealarm handmatig verwijderd.
  Ik heb dus ook de netwerkadapter die voor de internetverbinding bedoeld was weggedonderd met de gedachten van: internet er opnieuw opkrijgen is niet moeilijk want heb ik al eens eerder gedaan. Maar je raad het al, ik krijg niks meer aan de praat van dat hele internet. :oops: Ik begin te twijvelen aan wat je nu allemaal moet instellen. Weet iemand misschien een link naar een pagina met een handleiding o.i.d.? Of weet iemand de instellingen van de protocollen enz. uit zijn hoofd? We hebben kabelinternet via UPC. Nu kan ik de helpdesk wel bellen……..maar je weet hoe slim die mensen daar zijn :evil: :evil:
 • Toen je op de server nog ZoneAlarm had werken, kwam er dan ook een melding in de ZoneAlarm log als je vanaf de client ging pingen.

  En voordat je weer gaat mekkeren over UPC: ik geloof niet dat zij verantwoordelijk zijn voor jouw LAN…

  Herman
 • ik had zonealarm op "stil alarm" of zoiets…in ieder geval dat niet iedere keer die melding kwam. Ik heb nu zonealarm er totaal afgehaal…alle netwerkkaarten en dergelijke eruit geflikkerd en alles opnieuw gedaan en alles werkt weer. ALs Firewall heb ik nu blackice erop. Dat geeft geen enkel probleem in een LAN. MAar valt de versie van zonealarm (ik geloof 3.1 van download.com) wel te configureren voor een LAN? ik heb op de site van zonelabs gekeken, maar op die site kan ik niet vinden wat ik zoek.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.