Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

conflict ip adres

Anoniem
Ruud de Wit
7 antwoorden
 • Hoi ik heb twee computers op een etech cable router

  sinds kort doet er een computer het volgende probleem voor

  tijdens het opstarten van windows 98 krijg ik de foutmelding

  conflict aangetroffen tussen 192,168,0,1 en het het systeem dat hardware adres 00,C0,02,939928 heeft de interface is uitgeschakeld

  als ik de router eruit trek en de kabel rechtstreeks op de com21 modem

  aansluit dan krijg ik wel verbinding met het internet

  op de tweede computer zijn er geen problemen

  wie weet raad :cry: :evil:
 • Ik (eigenlijk mijn vriendin) heeft een dergelijk probleem, het verschil is alleen dat het een standalone machine betreft (dus niet in een netwerk) met één enkele netwerkkaart die met het kabelmodem is verbonden.

  OS is W98SE en provider is Chello.
  PC is redelijk schoon, pas helemaal geformatteerd en geinstalleerd. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een andere PC met dezelfde netwerkkaart is hetzelfde probleem er. Advies om er een andere netwerkkaart in te zetten is zinloos omdat ik dan de internetverbinding niet meer aan de praat krijg.

  Ook hier dus regelmatig dat hardware conflict tussen het (haar) IP-adres en een hardware adres. Is er misschien iemand die mij kan vertellen hoe ik er achter kan komen welke hardware bij dat betreffende adres hoort want ook dat is iets wat mij nog vaag is en mogelijk tot een oplossing kan leiden.

  Alvast bedankt,

  John
 • Is het niet zo dat je dit soort problemen kunt krijgen wanneer iemand anders bij de kabel provider hetzelfde ip adres gebruikt ?

  Volgens mij komt dit heel vaak voor en het ligt aan je provider die de ipadressen uitdeelt.

  Deze truuk kwam ik ergens tegen dus ik weet niet zeker of het werkt, maar het val te proberen.

  [quote:68236f37ab]Zet je kabelmodem even uit, pc aan laten staan en na een paar minuten steek
  je de stekker er weer in.
  Ga als alle lampjes weer branden naar start - uitvoeren - (type in)
  winipcfg.exe.
  Je krijgt nu een window - klik in "alle vrijgeven" en kijk met "meer info"
  of je nu een geldig IP krijgt.
  Herhaal dit evetueel tot je wel een geldig IP krijgt.[/quote:68236f37ab]
 • DarthV,

  Bedankt voor je reactie, we zullen eens contact opnemen met de provider.
  Het uit en weer aanzetten van het modem is uiteraard al geprobeert maar zonder resultaat. Wat het verkrijgen van een geldig IP-adres betreft, zover ik weet betreft het een vast IP-adres dus wachten op een geldig adres lijkt me geen optie maar voor het zekere zal ik daar nog even naar kijken zodra ik weer bij haar ben.
  Groetjes,

  John
 • Nee het is geen vast adres. Alhoewel dat soms wel lijkt is het nog altijd de provider die je het IP adres geeft op basis van het DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) principe. Vandaar ook dat je in het winipcfg scherm op de knop [b:2bd50a6de6]Alle Vrijgeven[/b:2bd50a6de6] moet drukken.

  Wat er dan gebeurd is dat de computer van de provider opnieuw een IP adres aan je computer gaat koppelen. Meestal is dit hetzelfde adres wat je al heel lang hebt, maar dat kan veranderd zijn en kun je dus een nieuw ip adres krijgen. Dus in principe is het nooit een vast adres.
 • Denk er aan dat ook de router een IP-adres heeft! Die wordt namelijk gebruikt als Gateway. Als de router bijvoorbeeld IP-adres 192.168.0.1 heeft, moet je niet een PC er aan knopen met hetzelfde adres. Als de router DHCP ondersteunt verwijder dan alle vaste adressen en laat de router dynamisch een adres toekennen. Of gebruik een klein papiertje waarop je alle IP-adressen noteert die gebruikt worden. Dan zie je in een oogopslag of er dubbele opgevoerd zijn.
 • Beste DarthV,

  Ik heb gisteravond dus alles vrijgegeven na een reset van het modem en het lijkt er heel erg sterk op dat de problemen hiermee verholpen zijn, er is in ieder geval al 24 uur geen conflictmelding geweest terwijl het er voorheen al snel een stuk of 5 per uur waren.
  Hardstikke bedankt voor je tip.

  John

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.