Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Waar moet een router aan voldoen?

Anoniem
Hans.Vosman
3 antwoorden
  • Hallo,
    Wat ik nou nergens kan vinden, is waar een router nou precies aan moet voldoen qua spec's. Er zijn er zoveel op de markt, de ene goedkoper en de andere duurder, en ik heb begrepen dat de verschillende providers als ze al routers ondersteunen dan alleen die van hunzelf supporten. Maar als ik nou zomaar een router wil kopen, waar moet ik dan op letten? Welke protocollen, wat moet handmatig in te stellen zijn, etc.
    Oja kweenognie of ik kabel of ADSL neem, en bij wie, maar ik krijg Breedband-internet van mijn ouders voor de Kerst dus vandaar dat ik een beetje aan het surfen ben naar info. :-?
  • tis maar net wat voor een eisen je eraan stelt, wil je er een swich bij? gewoon ff bedenken wat je zelf ermee wilt, en dan kijken waar zoiets te koop is. Vaak is er ook wel bij de aanschaf van breedband de keuze tussen een gewoon modem, een router enzo, dus ik zou daar eerst eens naar kijken.
  • Ik denk met switch, want ik woon in een studentenhuis en we hebben nu al een redelijk snel netwerk gemaakt dus dan kunnen we met die router gezamenlijk netten. Ik ben geen (echte) leek hoor, doe nu ook het onderhoud van ons netwerk, maar het viel me op dat er nergens een specificatielijst is te vinden als je zelf besluit een router aan te schaffen buiten je providerpakket om. Wel voor modems, maar niet voor routers. Heb laats voor een clubgenoot ook tijden zitten klooien om een router van een oekieboekiemerk aan de praat te krijgen met XS4all / Mxstream, gewoon omdat niet beschreven werd noch bij XS4all noch bij Mxstream welke instellingen je moest aanhouden (static IP, DHCP, PPPoE, PPTP, je kent t wel). Dus ik wil het gewoon van te voren al aftikken.
    En de reden dat ik nog niet uit de kabel / ADSL verbinding ben is omdat we in een erg druk bezet studentengebied wonen, dus ja, wat is dan sneller…lastige dingen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.