Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

printer niet toegankelijk voor gebruiker?!?

Anoniem
thor2002
2 antwoorden
 • Hai,
  ik heb net een printer op en w2k machine geplaatst, geïnstalleerd als administrator en gelijk gedeeld voor een groep gebruikers. Vervolgens als lid van de groep ingelogd op andere computer en geprint. Toen op de machine met de printer ingelogd als gebruiker maar nu krijg ik verder niets meer uitgeprint! Ik geef wel een printopdracht, die gaat netjes naar een spool (althans ik krijg de melding dat de pagina verzonden wordt), maar er gebeurt verder niets meer. Iemand een idee?
  Het net draait onder w2000server, alles ewrkt perfect met policies etc. Het enige dat ik ook gebruik voor deze gebrukers is een mandatory profile, maar dat mag de pret toch niet drukken?

  :cry: :cry:
  Thor2002.
 • Ik denk dat een mandatory profile de pret wel degelijk drukt. Printerinstellingen worden namelijk in het profiel van een gebruiker opgeslagen. Als de gebruiker dit profiel zelf niet op mag slaan omdat het mandatory is, zullen deze printer-instellingen ook niet onthouden worden.

  Maak het profiel tijdelijk roaming, doe de printer installeren, log uit zodat het profiel opgeslagen wordt en maak het weer mandatory. Eens kijken of dit wel werkt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.