Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

XPprof krijgt geen toegang tot 2xME en 1x98-2, andersom wel.

Anoniem
Ger de Jonge
1 antwoord
  • Mijn netwerkje met 3 ME-computers en 1x 98-2 computer draaide prima, totdat ik op een van de ME een schone XPprof installeerde. Op alle computers draait ZoneAlarm en elke machine heeft een aparte Internettoegang (wordt dus niet gedeeld). Ik heb (nog) geen vaste IP adressen toegekend.

    De 2xME en 1x98-2 zien de XP computer wel en hebben ook toegang tot de mappen, al zijn er enkele applicaties die niet geheel lekker draaien (ik gebruik de XP als fileserver). Aanvankelijk had de XP wel toegang tot de bestanden van de andere machines en de daarop aangesloten printers, maar door een mij onbekende oorzaak nu niet meer.

    Ik ben al dagenlang aan het zoeken naar de oplossing en heb alle instellingen talloze malen gecontroleerd. Ik heb het web naar mogelijke oplossingen afgezocht, maar niet gevonden. Elders op dit forum heb ik gelezen dat Netbeui een mogelijke oplossing kan bieden, maar dit wordt door XP niet ondersteund.

    Wat doe ik fout, of wat moet ik doen om ook vanaf de XP machine toegang te krijgen tot de andere computers (en de printers).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.