Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

w-lan rechtstreeks OK, via hub werkt het niet

Anoniem
None
9 antwoorden
  • Recentelijk heb ik op de HCC-beurs een draadloos acces-point gekocht en een draadloos netwerkkaartje voor in mijn laptop. Thuisgekomen het AP enthousiast op mijn hub aangesloten en… helaas, het werkte niet.
    (Gegevens apparatuur onder het bericht)

    Met een netwerkverbinding over de hub 'aan een draad' werkt alles prima (delen van internet, etc etc).
    Maar, wanneer ik het AP aan de hub aansluit, zie ik via de software van het w-lan-kaartje dat er een goede verbinding is en dat het netwerkkaartje het AP vind (mac-adres), maar er wordt geen IP-adres toegewezen.
    Bij de opdracht ipconfig
    enew op de laptop treed er een timeout op en kan de DHCP-server niet gevonden worden. Handmatig het ipadres (in dezelfde range, incl. subnetmask en gateway) instellen levert ook geen soelaas.

    Vervolgens heb ik het AP middels een crosscable op de 2e netwerkkaart aangesloten (dus zonder hub) op de computer die met het internet verbonden is en… dat werkte meteen, zonder iets aan de instellingen te veranderen of te wijzigen. Een ipadres werd meteen toegekend aan de laptop en alle mogelijkheden die normaal 'met draad' mogelijk waren werkten. De apparatuur lijkt mij dus in orde.
    Op dit moment brandde het indicatieledje van de netwerkverbinding nagenoeg onafgebroken en knipperde slechts af en toe.

    Vervolgens heb ik het AP opnieuw aangesloten op de hub.
    - normale kabel: het indicatieledje (netwerkverkeer) knippert zeer snel;
    - crosscable op de link-aansluiting: het indicatieledje knippert zeer snel;
    In beide gevallen ziet het w-lan kaartje het AP (mac-adres) maar krijgt geen ip-adres toegekend.
    Andere aansluitingen (cross of gewoon) leveren helemaal niets op.

    Ik wil echter toch het AP via de hub aan kunnen sluiten. Mijn probleem is nu dat ik van de drie apparaten geen enkele leverancier kan benaderen want 'hun apparaat werkt naar behoren'. Onder nog de gewenste situatie in een eenvoudige schema weergegeven:

    1. Kabelinternet;
    2. InternetPC met ICS en firewall;
    3. Hub met daaraan:
    ..a:…PC-1 (XP)
    ..b:…PC-2 (XP)
    ..c:…AccesPoint ——–draadloos ——–Laptop (XP).

    Ik ben naarstig op zoek naar een oplossing? Wie heeft er enig idee?


    De apparaten:

    Acces-Point / E-tech FCC-id: PB6-00091:
    http://www.e-tech.nu/producten/netwerk_wirelessaccessstation.htm

    W-lan kaartje / Conceptronic con11c:
    http://www.tulip.com/nederland/products/proddet.asp?m=C11CC&g=9

    Hub:
    http://www.linden-computech.com/pc/ptc-800.htm
  • meer info aub

    wat voor ip settings gebruik je bedraad en draadloos

    heppie trouwens de routerfunctie, NAT, firewall in het accesspoint aan of uit staan.
  • IP-config: alles automatisch (ingesteld via de wizard van XP) voor zowel draadloos als bedraad;
    NAT: zit volgens mij niet op het AP
    Firewall: standaard firewall van XP wordt gebruikt op de internetPC (zie schematje);

    het AP werkt prima, zolang ik het maar aansluit met een crosscable op de 2e lan-kaart van de internetPC.

    Via de hub lukt het niet.
  • als ik het goed begrijp krijgt de AP als je m via cross rechtstreeks aansluit wel een ip en de draadloze pc ook ?

    Het AP moet transparant in het netwerk hangen.

    De server deelt Dynamisch de IP adressen uit laten we zeggen

    10.0.0.2, 10.0.0.3 etc
    Het AP moet ingesteld worden op een vast ip bv 10.0.0.4 en (indien het beschikt over de mogelijkheden) NAT moet uit, en de ingebouwde DHCP server ook uit.

    Deze manier al geprobeert ?
  • Het AP heeft een vast IP-adres in dezelfde range als de rest van het thuisnetwerk gebruikt (192.168.0.xxx).
    Ik heb een oude PC in gebruik als 'server', met daarop windows XP welke zorgt voor een continu verbinding met internet (1e netwerkkaart / kabel)
  • Bij controle op een ADSL-router van HCCnet werkte het AP meteen. De boosdoener is dus het HUB.

    Wat kan het zijn?
  • is het hubje van een 10/100 soort, wellicht is het maar 1 type verbinding mogelijk. moet je een switch hebben denk ik ..
  • De hub is vervangen door een nieuwe switch (sweex) en alles werkte meteen zoals het hoort.
    Wat er nu mis is met die oude hub, ik heb geen idee..

    Oja:

    Hubje te koop. teab…..
  • Als antwoord op:
    "Wat er nu mis is met die oude hub, ik heb geen idee.."
    denk ik toch dat je het antwoord van Erwin nog maar eens moet nalezen.
    Mijn Asus AP werkt enkel op 10 Mbit en is aangesloten op een router die 10 en 100 Mbit ondersteunt. Werkt perfect. Als jouw hub enkel 100 Mbit ondersteunt (ik kan dit niet traceren op de bewuste website) werkt het gewoon niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.