Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Krijg geen internet op w98, wingate client !!!

Anoniem
wildervanksterdallen
5 antwoorden
  • Hallo, ik heb het volgende probleem;
    Ik heb wingate als host draaien op wxp, met daarop verbonden een wxp client en een w98 client.
    De wxp client pc werkt goed, ip 192.168.0.6, wins/gateway en dns 192.168.0.2
    De w98 client pc werkt half, downloaden(updates) en messenger werken.
    Internet explorer niet.
    ip 192.168.0.7, wins/gateway en dns 192.168.0.1

    Wie kan mij uitleggen hoe dit dus aan de gang te krijgen?

    Een ander probleem is dat ik eerst wingate op de w98(host) had draaien en mijn 2 andere pc's (xp) als client.
    Dit werkte goed, ik kon tegelijk op de 2 clients internetten, maar na verloop van tijd ging mijn moden uit, compleet dood.
    Mijn configuratie is, moet ik eerlijk toegeven misschien een beetje vreemd, maar dit i.v.m. een USB ADSL modem.
    Ik heb dus als host pc een usb adsl verbinding met in dat systeem 2 netwerkkaarten, waarop dus de 2 client pc op aangesloten worden.

    Nu wil ik er dus graag achter komen hoe het kan dat de modem uit gaat, en alleen weer aan krijg door de computer opnieuw op te starten.

    De situatie is dus nu, dat ik wingate op een xp systeem heb draaien en een ander xp en w98 systeem als client.
    Als ik w98 aan de praat krijg wil ik uit gaan testen of mijn modem dan ook op dat xp systeem uit gaat.
    En dus weet of ik een ander systeem aan moet schaffen.

    Lang verhaal kort;

    Is er iemand die aan mij uit wil leggen hoe ik te werk moet gaan?
    Of is er iemand met de zelfde ervaring en misschien nog wat tips danwel adviezen heeft ?

    Mijn dank zal groot zijn !!!!

    Groeten

    Leon
  • Zijn je instellingen in internet explorer goed bij win 98 m.b.t. de verbinding! Evt. proxy ingesteld e.d. of laninstellingen
  • [quote:d24bbd389e="wildervanksterdallen"]<knip>
    De wxp client pc werkt goed, ip 192.168.0.6, wins/gateway en dns 192.168.0.2
    De w98 client pc werkt half, downloaden(updates) en messenger werken.
    Internet explorer niet.
    ip 192.168.0.7, wins/gateway en dns 192.168.0.1

    Wie kan mij uitleggen hoe dit dus aan de gang te krijgen?[/quote:d24bbd389e]

    Misschien is het een typefout, maar ik zie dat je bij de wxp client voor de wins/gateway en dns 192.168.0.2 hebt ingesteld en bij 98 192.168.0.1. Het lijkt me dat je als wins/gateway en dns op beide client pc's hetzelfde ip adres instelt en dat is het ip-adres van je xp host pc met Wingate. Maar goed misschien is het een typefout…
  • nee, dat is geen typefout!, wat ik al aangaf zittten er in mijn wingate machine 2 netwerkkaarten, dus dan ook 2 verschillende ip adressen.

    Leon
  • Sorry ik had te snel gelezen, dacht dat je een kaart voor je internet en een voor je netwerk had, maar je gebruikt een modem. Okay ik snap 'm.

    Goh dan zou ik het ook even niet weten. Misschien zijn je problemen opgelost als je een hubje koopt (zijn niet zo duur). Ik denk dat dat een hoop scheelt. Dan heeft je host ook maar 1 ip adres waar de andere pc's altijd naar wijzen.

    Dat is voor nu alles wat ik kan bedenken. Op zich zou het allemaal goed moeten werken zoals je het nu hebt, maar ja…. :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.