Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wel netwerk maar geen gedeeld internet via switch+ADSL modem

Anoniem
ashihara
1 antwoord
 • Ik heb 2 Pc ´s (Winxp home en win98se) in een thuisnetwerkje via een 3com switch. Aan de switch is tevens mijn adsl modem alcatel speed touch home gekoppeld; adsl fast-mxstream. Het modem is gehacked waardoor internet gedeeld kan worden, het modem staat permanent aan en in verbinding met de provider.
  Op de win98 machine doe ik mijn telebanking.
  Tot eergisteren deden beide machines alles zoals het moet: netwerk onderling en gezamelijk adsl gebruik.
  Vanwege nieuwe telebank software (over internet) waarop de win98 machine idere keer vastloopt ben ik wat gaan uit proberen op de win98 machine. Deze heeft naast een 3com NIC ook nog een Eicon Diva ISDN kaart voor rechtstreeks inbellen of internet.
  Op geen van beide machines draait een software matige firewall omdat het adsl modem als harware firewall is ingesteld; surfen via ISDN gebeurt niet meer.
  Vanwege de problemen met de telebanking (mogelijk door de firewall) wilde ik internetten via ISDN en om conflicten te voorkomen wilde ik de 3com NIC in de win98 machine uitschakelen.
  Dit uitschakelen heb ik gedaan door in de 3com NIC configuratie de NETBUI en TCP/ip protocollen te deactiveren. Daarna pc opnieuw opgestart waarna de 3com nic uitgeschakeld was. Helaas nog niet de oplossing voor telebank probleem.
  Nu de protocollen weer verbonden aan deze 3com NIC. Omdat de internet toegang geregeld is op het adsl modem staat het TCP/IP op automatisch IP adres ingesteld. Bindingen binnen Internet Explorerer LAN-instellingen staat ook op automatisch. Alles is weer als van ouds (denk ik).
  Via Uitvoeren winipcfg kan ik 2 keer een PPP adapter selecteren en de 3com NIC. De PPP adapters geven beide op alles 0.0.0.0. De 3com geeft binnen winipcfg het juiste ip adres 10.0.0.151, juiste subnetmasker 255.255.255.0 en juiste standaardgateway 10.0.0.138 zoals op het adsl modem is ingesteld. Alle vrijgeven en vernieuwen geeft geen andere adressen. De 3com NIC staat standaard en nu ook ingesteld op 10Mb, half duplex.
  Het netwerk tussen beide PC werkt zowel op 10Mb half duplex als op 100Mb fullduplex.
  Vanaf de winxp machine is het adsl modem wel bereikbaar via 10.0.0.138 en is er normaal kontakt met internet.
  Vanaf de win98 machine is het modem niet bereikbaar via 10.0.0.138 zo ook is er geen kontakt met het internet.

  sorry voor dit lange verhaal, ik zie waarschijnlijk iets over het hoofd maar weet het na 3 avonden niet meer. De drivers voor de 3com NIC heb ik zelfs nog opnieuw geinstalleerd vanaf de cd-rom van win98se.

  Omdat alles goed gewerkt heeft en alles gecontroleerd is ben ik de weg kwijt, graag hulp.

  Hans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.