Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

TTL (Time To Live)

Anoniem
[DarthV]
4 antwoorden
  • Is dit op enig manier te beinvloeden, bedoel om de waarden te veranderen. Ik wil de TTL tussen mijn pc en de router wijzigen.
    Het gaat om een us robotics router model 8022.
  • De TTL waarde is het aantal hops dat een pakket mag doen tussen de verzendende en de ontvangende PC. Iedere keer wanneer het pakket een routerend object (router o.i.d) passeert zal de TTL met 1 verlaagt worden. De TTL waarde veranderen heeft dus geen nut tussen je pc en de router omdat het maar 1 hop is.

    Dus eigenlijk snap ik niet helemaal waarom je dit wil doen ? :roll:

    Misschien bedoel je de MTU (Maximum Transmission Unit). Hiermee stel je de maximale transmissie grootte in van een pakket. Wanneer een pakket groter is dan de MTU zal dit zorgen voor fragmentatie van een pakket. Dit kan zorgen voor vertraging en andere problemen (veiligheid).
  • Onder TTL bedoel ik de levensduur ( maximale tijd) van een ip pakket over het netwerk. De TTL van mijn pc naar m'n router is 64. Als ik de router verwissel met een switch is de TTL 128. Je heb gelijk met het verminderen van waarde met 1 naar het punt van de volgende verzending. Ik krijg bepaalde pakketten niet door vandaar ik de waarde wil verhogen en kijken of het hier aan ligt.
  • En wat voor pakketten krijg je niet door dan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.