Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

EDIMAX Router voor printersharing

Anoniem
lizard
10 antwoorden
 • Ik heb een Breedband router van het type BR 6104 en heb van de 4 poorten één over. Hiet zou ik mijn HP printer 7350 op willen verbinden voor printer sharing. Is dit mogelijk? Als dit kan, hoe doe ik de afstelling. Mijn EDIMAX werkt perfect. Wie helpt? :(
 • Zit eer een netwerkkaart in je printer?

  Dan kun je hem namelijk gewoon aan die netwerkpoort hangen en vervolgens met het programma "install network printer wizard" van hp (www.hp.com) vanaf elke pc een verbinding naar de printer maken.
 • Er zit geen netwerkkaart in de printer en er zijn geen voorzieningen
  voor. Om de kabel van de Router met de modem te verbinden zijn er 2 ingangen te proberen. Er werk altijd maar één en die is MD1-X. De andere is MD1-11. Is daar misschien iets mee te doen?
 • Neen,

  je moet echt je printer uitbreiden met een ethernetkaart. Die is meestal optioneel te koop.

  Soms heeft een router ook een printserver aan boord met een parallelle aansluiting. Andere mogelijkheden zijn er bij mijn weten niet.
 • ik heb een router van repotec met een printer poort, is wel parralel.
  Ik heb nog geen routers gezien met ubs ondersteuning.
 • Kan je de printer dan niet aansluiten met een gewone parallelle kabel? Lijkt met het eenvoudigste.
 • als je een printer hebt die alleen usb ondersteunt kan het dus niet, ik weet niet wat de 7350 van HP heeft, kan Bolivar waarschijnlijk zo zeggen
 • Fredmatrack zegt. Een Ethernetkaart installeren. Die zijn optioneel te kopen. Dit zou een idee zijn. Daar ben ik naar aan het zoeken. Ik heb geen extra parallel aansluiting voor de printer op de Router. Edimax BR6104 heeft die niet. Printer staat boven en PC beneden (ruimte gebrek). Er loopt wel een UTP cat. 5 kabel naar beiden i.e.11 meter.
  Polinski. De HP 7350 ondersteund alleen USB. Het is de PhotoSmart type.
  Dank zover voor het meedenken. Nog meer ideëen?
 • Volgens mij zijn er kabels usb-parallel te koop.

  Je kunt eens kijken voor een printservertje.
  Dit kan een jet direct apparaatje zijn van HP, maar er zijn ook andere merken verkrijgbaar. Ik heb er een gekregen van een bedrijf dat dit soort verbindingen niet meer gebruikt.

  Hoeft volgens mij niet echt super geavanceerd te zijn. Je verbind dat servertje met netwekkabel aan je router, parallelle kabel verbind je aan servertje en de andere kant via verloopstekker aan je printer.
 • je kan toch ook een printer server kopen.

  sorry niks gezegt had het bovenste niet gelezen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.