Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

thuisnetwerk en win98

Anoniem
Thuisnet
10 antwoorden
 • Ik ben bezig met een thuisnetwerk in te stellen bestaande uit de volgende congiguratie. Micronet ADSL router, Belkin 5 poorts switch, Desktop Win 98, Desktop Win 95, Laptop Win 2000 Pro. Nu doet zich het volgende probleem voor. Vanaf de desktop met Win 95 kan ik beide andere machines bereiken, vanaf de laptop kan ik de desktop met win 95 zien en bereiken, maar de win98 alleen maar zien als naam en icoon daarna komt de melding geen toegang. Vanaf de desktop met win98 zie ik geen van beide andere machines. Vanaf al de drie machines kan ik internetten. Ik vermoed dat het probleem ergens in de win98 machine zit, maar waar???
 • Heb je op de Win98 pc wel shares aangemaakt? Anders kan hij niets laten zien. En welk protocol gebruik je voor de bestandsdeling?
 • Op de Win98 machine heb ik bestanden gedeeld en ik gebruik Client voor Microsoftnetwerken
 • Ik wil het je wel allemaal uitleggen maar ik zal het aan Hans Vosman overlaten.
 • [quote:2bf41e424c="Thuisnet"]Op de Win98 machine heb ik bestanden gedeeld en ik gebruik Client voor Microsoftnetwerken[/quote:2bf41e424c]Nee, dat vraag ik niet, ik vraag welk protocol gebruik je?
 • Ik heb zowel TCP/IP, NetBEUI als IPX/SPX geconfigureerd, zowel voor de ethernetkaart als voor een Eicon/Diva ISDN kaart, is dat wat je bedoelt??
 • [quote:34b8ba6425="Belg"]Ik wil het je wel allemaal uitleggen maar ik zal het aan Hans Vosman overlaten.[/quote:34b8ba6425] :roll: :roll: Dank je. In het algemeen betreft dit een Windows aanmeld probleem. Windows 95 is wat lastiger dan de latere versies. Wat ik vaak doe is onder Windows 95 opnieuw aanmelden. Als het daarna wel werkt, dan weet ik dat zeker. Meestal is dat ook oplosbaar. Oh ja, niet zichtbaar zijn onder Netwerk, dat zegt nog niet alles. Gewoon Computer zoeken via de zoekfunctie, of klikken op rechter muistoets op Netwerkomgeving. Soms is geduld ook effectief. Controleer overigens ook de bestandsdeling instellingen.
 • [quote:7492fb7e69="Thuisnet"]Ik vermoed dat het probleem ergens in de win98 machine zit, maar waar???[/quote:7492fb7e69] Dat kan. Controleer of de aanmelding okay is. Vertel iets meer over de gebruikte instellingen, zoals ip adres, keuze primaire netwerkaanmelding, werkgroepnaam, gebruikersnaam.
 • Het gekke is dat de desktop met Win 95 de beide andere machines kan bereiken en daar bestanden openen etc. De laptop met Win 2000 kan alleen de Win95 machine bereiken. Zoeken via de zoekfunctie heb ik gedaan, werkt niet. Voor wat betreft de bestandsdeling, er zijn verschillende partities van de harde schijf van de Win98 machine gedeeld.
  Voor wat betreft de aanmelding, gisteren heb ik een ander werkgroepnaam genomen en al de drie computers opnieuw aangemeld, geen ander resultaat.
  De gebruikte instellingen zijn: onder Client voor Microsoft netwerken geen NT domein geselecteerd en vervolgens de keuze voor “Aanmelden met herstel van netwerkverbindingen”. De werkgroepnaam is nu Thuiswerk en ieder computer heeft een eigen naam (als je daar gebruikersnaam mee bedoelt) Het IP adres is automatisch (wordt door de router aangewezen en met pingen reageren al de drie met een opvolgend nummer)
 • [quote:befcbc2022="Thuisnet"]De werkgroepnaam is nu Thuiswerk en ieder computer heeft een eigen naam (als je daar gebruikersnaam mee bedoelt) Het IP adres is automatisch (wordt door de router aangewezen en met pingen reageren al de drie met een opvolgend nummer)[/quote:befcbc2022] Nee, maar dit beantwoordt de vraag wel gedeeltelijk. De gebruikersnaam is de naam die gebruikt wordt bij het opstarten van de computer. Omdat je Microsoft Client gebruikt, zal er altijd een gebruikersnaam met wachtwoord worden gevraagd. Ik neem aan dat je bij de aanmelding wel een wachtwoord gebruikt en anders gewoon op OK klikt of op Enter drukt? In ieder geval hoop ik dat je geen Annuleren o.i.d. uitvoert.
  Als je op de Windows 95 machine in ieder geval jezelf kan zien, dan is het netwerk van die kant okay. Als je de rest kan zien dan is het helemaal mooi. Ik gebruik voor de primaire netwerk aanmelding in het algemeen 'Microsoft Family'. Dit omdat ik op Windows 95 geen gebruikersnaam/wachtwoord wil invullen. Oh ja, WIndows 95 draait bij mij minimaal op IE4.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.