Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

kan niet communiceren met porten

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Wanneer ik inbel naar mijn Internetprovider krijg ik zonder problemen verbinding.
  Ik kan bijvoorbeeld ook de mail en news-servers pingen zonder problemen. Er kan enkel geen verbinding worden gemaakt met de bijbehorende porten (port 110 voor pop, 119 voor news, 80 voor http etc).
  Volgens mij is dit de reden dat ik geen mail kan versturen en geen internetpagina's kan bekijken. (Zo niet dan hoor ik dat ook graag).

  Het probleem doet zich voor op twee verschillende Windows XP computers, waarbij op één ervan een firewall staat. Echter zonder wijzigingen hierin traden plots ook hier de genoemde problemen op. Op de andere computer zijn alle standaard firewall-opties al uitgeschakeld.
  Het probleem doet zich voor bij inbellen naar verschillende providers, ook op één computer zelf. Oja, er is ook géén proxyserver ingesteld.

  Heeft iemand een idee waarom ik geen verbinding meer kan maken op die porten? (meerdere opties?)
  En hoe ik weer verbinding krijgen met de betreffende porten?

  Alvast bedankt.
 • Hoe zien jou verbindeingen eruit ?
  Heb je iets van een router draaien ??

  Dat je niet kan mailen en internetten zou kunnen liggen aan het feit dat je de DNS -sen van je provider niet kan bereiken. Deze zorgen voor de vertaling van www.voorbeeld.nl naar 212.33.44.55

  In Xp kan je op je netwerk icoontje klikken en bij de eigenschappen van je TCP-IP verbinding kan je de DNS servers instellen.

  Ze ook een keer pingen is waar om te proberen.
 • De DNS instellingen staan goed. Die had ik al gecontroleerd. Ik kan de adressen ook pingen (bij verschillende providers dus ook). Ik denk daarom ook dat het een lokaal probleem is. Maar wat?

  Maar stel dat ik de DNS-servers niet zou kunnen pingen, wat heeft dat dan te maken met het niet kunnen communiceren via de genoemde porten? Ik kan nu dus pingen maar de communicatie via de porten werkt nog steeds niet.
 • Als de dns servers niet te breieken zijn wordt het moeilijk een vertalig te doen van pop.provider.nl naar 212.555.77.888 . Dus je mail programma zal ook niet kunnen werken.

  Ik zou ze toch, indien dit nog niet zo is , invullen in je netwerk instellingen.

  Wat ik hier ook altijd doe is bij gateway het adres van de router instellen op je LAN ( thuis ) gedeelte, dus bij je computers.
 • ik begrijp dat DNS-adressen nodg zijn om bijv. sites te kunnen bereiken.
  Wat ik meer met mijn vraag bedoelde is wat precies de relatie is van port tot zo'n DNS-adres.
  Ik kan de DNS-servers dus gewoon pingen maar blijf de melding houden dat er over de porten geen communicatie plaats kan vinden. Een probleem dat zo op het oog niets met DNS te maken heeft.
  Wat kunnen redenen zijn dat er niet gecommuniceerd kan worden over porten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.