Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Jetdirect configureren

Anoniem
Hans.Vosman
17 antwoorden
 • Weet iemand hoe je een jetdirect kan configureren er staat namelijk een 0.0.0.0 ip op en die ziet de software van hp niet utp en poort zijn getest en goed
 • Hoe test je de poort als je geen IP-adres hebt?

  Als het goed is krijgt een JetDirect na verloop van tijd automatisch een IP-adres. Dit kan echter een tijdje duren. Wacht een minuutje en druk dan op de test-knop om een pagina af te drukken met je IP-adres. Je kunt dan je PC instellen op één IP-adres hoger of lager en vervolgens met een webbrowser de boel instellen.
 • Staat hij standaard niet op 192.0.0.192 Tenzij deze natuurlijk al in je netwerk aanwezig is.

  Als het een jetdirect kaart in een printer is kun je het ip adres via het printer menu instellen.
 • deze externe jetdirect heeft al op een ander netwerk gestaan waar hij goed werkte vandaar dat poort goed moet zijn utp is getest met een laptop kan netwerk zien hub dus ook goed
  ga eff opnieuw proberen
 • hij doet nog niets krijg alleen maar 0.0.0.0 ip als ik die test laat uitdraaien
 • Welk type betreft het? Zelf heb ik een HP Jetdirect EX J2382B met hetzelfde euvel. Als ik kijk naar de rapportjes, dan lijkt het dat mijn router (DHCP server) niet reageert of niks ontvangt. Aansluiten rechtstreeks op de computer levert ook geen soelaas. Ik denk dat ik iets fout doe, maar wat?
 • Misschien een heeeeeeeel oud type, die ooit via een unix-systeem zijn IP-addres krreg?
  Als dat zo is moet je eens wat verder kijken bij HP.com. Dit type moet je nog configureren mbv DLC.
  Ik heb er 2 en deze werken bij mij naar alle tevredenheid.

  Hier voor de configuratie: http://h20015.www2.hp.com/en/document.jhtml?lc=en&docName=bpj02836#P132_12888
 • [quote:384157e8ae="sjouken"]Misschien een heeeeeeeel oud type, die ooit via een unix-systeem zijn IP-addres krreg?[/quote:384157e8ae] Jouw link geeft veel meer informatie. Ik heb een JetDirect met B.00.01 firmware, deze heeft beperkte mogelijkheden. Ik zal mij er nog eens in gaan verdiepen. Ik zou het kastje graag willen gebruiken op diverse Windows versies (oa 98 ). Eventueel zou ik FreeSCO kunnen gebruiken voor configuratie als dat zin heeft.
 • Heb je een dhcp server in je netwerk staan voor het geval hij geconfigureerd is om via dhcp een ip te verkrijgen ?

  Weet je het complete type nummer ervan. Alleen een firmware zegt niet veel.
 • [quote:f17e6e0a34="bosjvd"]Heb je een dhcp server in je netwerk staan voor het geval hij geconfigureerd is om via dhcp een ip te verkrijgen ?[/quote:f17e6e0a34] Ja, een Sitecom DC201 (router/switch).
  [quote:f17e6e0a34="bosjvd"]Weet je het complete type nummer ervan. Alleen een firmware zegt niet veel.[/quote:f17e6e0a34] HP Jetdirect EX, J2382B
 • Volgens de hp site moet je de printserver kunnen resetten naar de fabrieks standaard. Dan zou hij weer het ip adress 192.0.0.192 moeten krijgen en zou je hem moeten kunnen benaderen. Misschien moet je eerst een route toevoegen op de pc om het te kunnen benaderen. Staan op de HP site.

  If unable to use the control panel of the printer, or if using an external Jetdirect, disconnect the Jetdirect from the network, and restore it to factory defaults. Use HP Jetadmin, Install Network Printer Wizard, HP Web Jetadmin, the Embedded Web Server, or Telnet to reconfigure the TCP/IP address the same as that, which was assigned by DHCP, but use the IP address for the default gateway address.

  http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=bpj02745&locale=en_US&taskId=110&prodSeriesId=27328&prodTypeId=18972
 • Hier staat hoe je hem kunt resetten naar de fabrieks instellingen.

  http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=bpj02300&locale=en_US&taskId=110&prodSeriesId=27328&prodTypeId=18972
 • [quote:d05755e6ef="bosjvd"]Hier staat hoe je hem kunt resetten naar de fabrieks instellingen.

  http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=bpj02300&locale=en_US&taskId=110&prodSeriesId=27328&prodTypeId=18972[/quote:d05755e6ef] Hartelijk dank voor de informatie. Deze link (en/of informatie) had ik een tijdje terug al gevonden. Maar zoals de topic opener al had verteld: het standaard adres lijkt 0.0.0.0 te worden en niet 192.0.0.192 o.i.d. Vandaar mijn reactie op dit topic. Dit zou aan de firmware versie kunnen liggen. Dat van die DCL had ik niet gevonden. In het woordje Bootp en de firmware varianten had ik me nog niet verdiept.
 • Tip: gebruik geen HPJetAdmin oid. als het niet nodig is, dit geeft alleen maar problemen op den duur. Ik weet niet of het installeren van een printer met een jetdirect bekend is, anders hier een korte handleiding http://www.cbs-het-anker.nl/ict/download/printer_installeren.pdf

  Maar dan moet je de jetdirect wel kunnen benaderen en dan heeft ie toch echt een ip-adres nodig. Suc6
 • Het werkt toch wel wat ingewikkelder dan ik dacht.
  Onder Windows 98 lukt het mij om met behulp van een shareware programma de HP Jetdirect EX van een IP adres te voorzien. Echter, het lukt mij niet de printer driver (HP Laserjet IIIp) te voorzien van het juiste IP adres. Ik krijg de melding "u moet een geldige poort opgeven". Dus printen gaat nog niet.
  Onder Windows 2000 mislukt het printen via mijn testprinter sowieso vanwege de printer driver. Kennelijk is het register wat ontregeld. Daar moet ik me nog in verdiepen. Mijn indruk is dat de boel via DLC werkt, alleen heb ik dat niet kunnen testen. De toekenning van de printerpoort leek mogelijk.
  Onder Windos XP kan ik via het netwerk kastje succesvol printen naar de HP Laserjet IIIp. Dus het kastje werkt! Helaas heb ik nog geen manier gevonden om het IP adres te laden. Ik heb Win98 gebruikt om het IP adres te laden.
 • Zoals ik schreef moet je het mbv DLC laten printen. Ik heb hier W2k en zoals ik al schreef werkt dit naar grote tevredenheid.
  Ik ben erachtergekomen dat het via die webadmin al bijna helemaal niet aan de praat te krijgen is en dat ik na al die tijd nog steeds een webadmin automatisch meegestart krijg.
  Waarschijnlijk (wat ik heb gelezen bij de site van HP) is het eea wel in te stellen met UNIX (misschien Linux ook) mbv BOOTP.
 • [quote:f1498a67c1="sjouken"]Zoals ik schreef moet je het mbv DLC laten printen. Ik heb hier W2k en zoals ik al schreef werkt dit naar grote tevredenheid.[/quote:f1498a67c1] Hoewel DLC wel lijkt te werken, is W2K voor mij geen echte optie. Ik werk voornamelijk op W98, en zo nu en dan op WXP. Het vervelende is dat de W2K LaserJet IIIp driver verziekt lijkt te zijn, dus ik moet nu eerst al de LaserJet bestanden verwijderen of W2K opnieuw installeren. Het verwijderen van de printer is niet voldoende.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord