Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

internet delen tussen XP en win95?

Anoniem
None
17 antwoorden
 • He,

  IK heb het volgende probleem. Ik heb 1 pc met daarin 2 netwerkkaarten. 1stje voor de kabelaansluiting en de andere om de pc aan een andere pc aan te sluiten door middel van een croscabel. Op de pc met 2 netwerkkaarten draai ik XP + ME en op de andere draai ik win95. Nu het probleem. Als ik op pc met win95 wil internetten kan dat alleen als ik in ME ben, als ik in XP zit kan dat niet. Ik gebruik sygate om het internet te delen. Weet iemand hoe ik het internet kan delen in XP?????

  M@XXER
 • Kijk even in het Aanleg, installatie, instellingen-forum. Daar staat een sticky met de belangrijkste dingen die je moet weten om internet te kunnen delen.
 • [quote:552a2466aa="LibraOne"]Kijk even in het Aanleg, installatie, instellingen-forum. [/quote:552a2466aa]
  Ik verplaats hem ook even naar het Aanleg, installatie, instellingen-forum.
 • Ik dacht dat iemand het misschien wel zou weten. op die links die daar staan, staan allemaal dingen die logisch zijn. Ik heb gehoord dat het namelijk moeilijk is om XP te zien ofzo. Dat je iets moet delen, de pc aan moet staan, stekker erin en dat soort dingen zijn natuurlijk logisch.

  M@XXER
 • voer in xp de wizard internet verbinding uit en volg de stappen op het scherm vink het bolletje "ik maak via een andere computer verbinding naar het internet " aan en volg de rest van de stappen

  succes
 • He,

  Ik heb de stappeen gevolgd alleen nu heb ik nog geen resultaat. XP ziet win95 wel maar win95 XP niet. Is er iemand die weet hoe je internet kan delen tussen XP en win95?????????????????????? :-? :-? :-?

  M@XXER
 • Ga bij de PC met XP naar start - mijn netwerklocatie - een thuis netwerk of kleine bedrijfsnetwerk instellen.
  volg dan de wizard en aan het einde van wizard moet je diskette laten maken die je in de PC met win95 nodig heb
  succes

  Hans
 • Ik Hen die diskette gemaakt. Alleen als ik hem wil openen in win95 dan zegt ie dat je minsten windows 98 moet hebben of nieuwer :-? :-? .

  M@XXER
 • heb je een firewall aanstaan op de xp?
  wel alles gedeeld?
 • Ik heb bij XP 2 interneticoontjes. Eentje voor het internet en eentje voor het netwerk tussen de 2 pc's. Firewall heb ik dan ook uitstaan. Het nadeel is alleen dat ik maar 1 verbinding kan delen welke moet ik delen. Netwerk met andere pc of internet delen??

  M@XXER
 • In een boek wat ik momenteel aan het lezen ben (Zelf een netwerk aanleggen), staat dat Windows 95 een zeer gebrekkige netwerkondersteuning biedt. Geadviseerd wordt een upgrade naar Windows 98 uit te voeren.
  Verder las ik dat in Windows 95 niet automatisch het TCP/IP protocol wordt geïnstalleerd. Kijk eens na of dat bij jou wel geïnstalleerd is.
  Groet, Martin
 • Ja, want als ik in ME (met die andere pc) zit kan ik op de andere pc (win 95)gewoon internetten alleen ik wil dat het in XP ook werkt. Want in ME is mijn pc niet zo stabiel.

  M@XXER
 • In jouw situatie heb ik verder geen suggesties. In mijn eigen situatie heb ik zonder problemen internet op twee computers, een met XP pro, en de ander met Windows 95, maar ik heb daarvoor een router (Sitecom D-202). Dat gaat in ieder geval probleemloos. Maar ja, een router kost natuurlijk weer ectra geld :cry:
  Ik neem aan dat je om dezelfde redenen als ik (486 DX 66 met hd van 200mb) niet kan upgraden naar bijv. Windows 98 of ME.
  Suc6 verder!
 • Er heeft dus niemand meer een tip voor mij? Hoe het wel zou werken?
  Win98 op een p200 met 32 mb ram zal niet lekker lopen. snap je.

  M@XXER
 • Het enige wat ik nog kan bedenken, is de instellingen (protocollen en de instellingen daarvan, keuze IP-adressen, hoe internetverbinding maken e.d.), onder XP nog eens goed te controleren, en te vergelijken met de instellingen onder ME. Die zouden in principe precies hetzelfde moeten zijn. En anders toch maar een router, dat is altijd nog goedkoper dan een nieuwe pc :wink:
 • [quote:e5f2bbe7d0]Win98 op een p200 met 32 mb ram zal niet lekker lopen. snap je. [/quote:e5f2bbe7d0]
  Loopt prima hoor, 95 en 98 ontlopen elkaar niet zoveel.

  Ik denk dat jij je gewoon blindstaart op je instellingen. Er zit in XP iets niet goed, maar je ziet het niet.
 • Ja dat denk ik ook. Maar ik kan ook nergens zien hoe het wel moet. Ik heb namelijk geen router. En het staat altijd uitgelegd hoe het met router moet. Ik heb namelijk in XP 2 netwerkicoontjes en ik weet bv al niet welke van de 2 ik moet delen. Ik denk zelf het netwerk tussen de 2 pc's. Ik kan namelijk niet allebei delen (dat die ie niet :-? ).

  M@XXER

  PS: is er nog iemand die weet hoe het moet, of er ergens een goede site waar ik iets kan vinden?????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.