Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

HCCNet ADSL en Netwerk

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Kun je met het standaard ADSL ethernetmodem van HCCNet (dus niet het multi-pc modem) en een switch/hub een thuisnetwerkje aansluiten, of moet deze "omgebouwd" worden (firmware veranderen). Voor heen kon dit, kan dat nog steeds? Weinig zin om € 50,- extra te betalen voor multi-pc modem terwijl ik al een netwerk met een switch heb, daar kan ik hem zo opprikken.
 • Moet imho gewoon kunnen.

  move to netwerken..

  t.
 • hmmm, ik weet niet of je modem nog omgebouwd kan worden.. maar ik weet wel dat je in je netwerk 1 pc met 2 netwerkkaarten kan uitrusten en die als "router" laten functioneren…
 • je hebt geluk ik had hetzelfde probleem alleen wij hadden een usb modem en dat is dus verkeerd. Met een ethernet kon het wel in combinatie met een router (max 100 euro).

  data komt binnen via ethernet -> router -> nu naar meerdere pc's. Je router zorgt ervoor dat het verkeer tussen de verschillende pc's en de modem geregeld wordt. En je hebt ook niet het probleem dat je pc de hele dag aan moet + in een router zit meestal een firewall.
 • ik heb een losse router gekocht, het multipc modem heb ik toen bewust niet gkozen omdat een losse router met een eventuele verhuizing ook voor kabelinternet geschikt is.. niet dat ik uitga van een verhuizing maar toch. Tevens is het gemakkelijker.. als 1 van 2 stuk is ben je niet in 1 keer alles kwijt… en ook is op mijn router een printerpoort aanwezig :)
 • [quote:0d1bcaa570="minze"]ik heb een losse router gekocht, het multipc modem heb ik toen bewust niet gkozen omdat een losse router met een eventuele verhuizing ook voor kabelinternet geschikt is.. niet dat ik uitga van een verhuizing maar toch. Tevens is het gemakkelijker.. als 1 van 2 stuk is ben je niet in 1 keer alles kwijt… en ook is op mijn router een printerpoort aanwezig :)[/quote:0d1bcaa570]

  bedoel je misschien hub of switch i.p.v. router?
 • [quote:f05211fe0d]bedoel je misschien hub of switch i.p.v. router?[/quote:f05211fe0d]

  nee, hoezo?
 • sorry, had verkeerd gelezen :cry:
 • [quote:c2ebf63494="mbeis"]sorry, had verkeerd gelezen :cry:[/quote:c2ebf63494]
  kan gebeuren he :wink:
 • je kan je modem zelf ombouwen. Ik heb dat ook gedaan. En het werkt perfect. Je stelt de modem\router dan 1x in en verder hoef je alleen de MTU waarde in windows register in te stellen. Er zit een dchp servertje in de router\modem en dus hoef je geen tcp-ip instellingen meer in te vullen in windows echt mooi gewoon.

  Je moet gewoon eve hack speedtouch home zoeken bij google en als je het echt niet kan vinden heb ik de gebruiksaanwijzing ook nog op mijn computer staan.

  Je hebt dus alleen wel een hub nodig met uplink port
 • je garantie verloopt wel met ombouwen…
 • [quote:c28f9409d1="minze"]je garantie verloopt wel met ombouwen…[/quote:c28f9409d1]

  wanneer het modem kapot zou gaan dan kunnen ze dat toch niet meer nagaan :( :wink: En mocht je toch nog met telnet in kunnen komen, dan zou je altijd nog alles terug zetten door de getalletjes weer te veranderen. Ik heb het modem vorig jaar juni gehacked en het werkt nog steeds perfect.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.